Ahoj,
náhodou jsem začala číst tuhle diskusi a objevila jsem i článek. Myslím si , že v ČR není moc lidí, kterým by Cikáni něco neprovedli buď přímo, nebo aspoň nepřímo vybydlením části jejich města, špínou, hlukem atd. Já sama znám i slušné Romy, s některými jsem v mládí kamarádila a tak vím, že byli čistí a měli doma vzorný pořádek, ale to je spíš menšina a je mi jich líto, že už tím jak vypadají je lidé zařadí.
Na druhou stranu, léta jsem bydlela vedle " Cikánské čtvrti " a viděla jsem všechno, o čem jste už psali včetně batolat běhajícich v mrazu na sněhu bez bot a totálně " průhledných " domů bez oken, podlah atd. po jejich přestěhování. Taky žebrání a přepadávání se dělo dost často. V našem městě vybydleli celou historickou část a dodnes nejsou všechny domy opravené, některé se musely rovnou zbourat. Cikány jako celek nevyhledávám, nikdy bych s nimi nechtěla bydlet v jednom domě a když vidím nějakou jejich skupinu, raději se jim vyhnu. Přesto si myslím, že nejsem rasista, mám už prostě jen nějaké životní zkušenosti.
Předchozí