Na porod ve FN nevzpomínám ráda i když s odstupem času bych tam šla znovu...věřím, že v případě potřeby mému dítěti bude poskytnuta odborná péče.Uvedu pár důvodů mé nespokojenosti.Sestry se chovaly odměřeně,chování neprofesionální, např.po zavedení flexily mi Bc.otřela krev pod flexilou toaletním papírem,dítě hned po porodu odneseno, přinesl ho manžel, s tím že dětská sestra příjde a přiložíme.Přišla po 45min a divila se, že jsem nepřiložila.Pokoušela jsem se, ale jako prvorodička bez úspěchu..sestra nacpala dítěti bradavku do úst a odešla.Nesálo, ale udělala si čárku, že dítě přiloženo a matka edukována.Lékař-MUDr.Škapinec-milý,bezvadný přístup,chválily i ostatní pacientky.Informace od dětských sester nedostačující, důsledně nám bylo vysvětleno a zopakováno,že umyvadlo a ubrousky na ruce pouze pro personál, ale ostatní informace poněkud strohé a rozporuplné.Problém s kojením...kojit za každou cenu,hospit.7dní, dítě stále ubývalo na váze,plakalo hlady, ale kojit.Kojit maximálne 45min, ale po zvážení se zjistilo, že vypilo málo, proto kojit ještě 30min.Bylo málo mléka, choudě tahalo mé bolavé bradavky téměř zbytečně.Mléko nemám, protože málo piju, tak jsem blbec chlemtala čaje, až mi z toho bylo zle...a mléko nikde.Propuštěna jsem byla s tím, že si můžu koupit UM, ale v propouštecí zprávě uvedeno pouze že dítě kojeno.U OL situace stejná, dítě muselo ubrat od porodu 1150/přestože jsem trochu přikrmovala/aby bylo svoleno k podávání UM.Nekojící matka tabu, všude.Ale vše je pryč, a my 3 jsme teď snad ty nejspokojenější lidé na světe, přesto že jsem skoro nekojila a nekojím.Jen je mi líto, jaký začátek života mělo to naše dítě.Ještě bych křivdila jedné sarší sestřičce z por.odd.Řekla mi:To dítě si stejně nebude pamatovat, na jakém mléce vyrostlo, důležité je aby jste byla v pohodě, pak i vaše nekojené dítě bude spokojené.V porodnici to bylo těžké, protože všichni tvrdili opak, ale doma jsem zjistila, že měla pravdu.Takže komu kojení nejde, hlavu vzhůru.
Předchozí