Milá Eva,
srdečne gratulujem k synovi. K Vášmu príspevku mám však niekoľko podľa mňa veľmi podstatných pripomienok.
Titulok k tejto časti webových stránok znie:
Maminky, napište své zkušenosti s touto porodnicí!
Vaše skúsenosti s našou porodnicou sú nulové. Predpokladám, že keby Vaša maminka rodila vo Vrchlabí, asi by ste Vy prišli k nám. Pretože od tých čias sa nezmenila iba Bulovka ale celá filozofia českého porodníctva. Vaše smutné zážitky z detskej chirurgie absolútne nič nevravia proti porodom na našom pracovisku. A prax ste neabsolvovala u nás, že ? Pretože žiačky vačšinou sú u nás veľmi spokojné a mnohé sa potom i uchádzajú o prácu na našom oddelení.
Keby ste adresovala svoj príspevok do rubriky Vrchlabí, isto by ste urobila radosť personálu danej nemocnice.
Tu ste z mne neznámych príčin napísala vetu
"Shrnutím: na Bulovku nikdy! Do Vrchlabí vždy,(ale s fyziologickým těhotenstvím, je to malá porodnici s málo inkubátory a pod. a řídí se heslem přirozený porod.) "
ktorej zmysel mi absolútne uniká. Píšete o niečom, čo ste nevidela, nezažila, ale zato píšete veľmi emotívne a kategoricky.
A ešte by som si rád objasnil termín "prirodzený porod". Ak máte na mysli indukovaný prekotný porod po dvoch dávkach prostaglandínov (dva prášky na vyvolání porodu) a dieťa porodené do vody medzi fekálie, tak sa v tomto termíne asi nezhodneme. Okrem delfínov a veľrýb nepoznám cicavce, ktoré rodia do vody.
Předchozí