Můžu tě uklidnit - u nás Romové nejsou, ale chování nájemníků je stejné, ne-li horší...představ si rodinu, která ve dvougarsonce bydlí v pěti lidech se čtyřmi agresivními vlčáky, které NEPOUŠTÍ ven...tedy vůbec - ani vyvenčit...další, která, když jim přes léto zplesnivěla linka v kuchnyni, naskládala shnilá prkna do společného sklepa, protože "stejně chceme ten sklep nechat vyklidit na společný náklad"...máme tu i rodinu, která měla - domněle - jen jedno dítě, velice pěkného kluka...teprve, až začalo kamarádce "cosi" prosakovat ze stropu, zjistili jsme, že mají děti dvě - to starší, mentálně postižené, je prostě zamčené v pokoji a nesmí z něj ven...o zdejších "nezaměstnaných" jsem už psala několikrát. Takže to zdaleka nejsou jen Romové nebo Cikáni atd...Mimochodem - mezi sebou si drží pořádek, aspoň ti pořádní, co žijí podle jejich pravidel a v rámci komunity. Když moje babička přestala chodit, přijela jsem k ní po dvou týdnech a zjistila jsem, že má vypráno, uklizeno, nakoupeno - a ona to naše snědá spoluobčanka - prý "svoji paní učitelku ráda obstará"...takže asi je to v lidech - nikoliv v barvě...
Předchozí