ahoj Klaro
myslim, ze rozdelovani lidi podle veku, prijmu ci narodnosti a vyhodnocovani ruznych aspektu jejich chovani se hodi do sociologicke studie, ale ne do popularniho clanku. Napsat o tom, ze deti na pisku kradly a vyzdvihnout pri tom jejich etnickou prislusnosti, je podle meho nazoru rasisticke. Nehajim deti, ktere kradou ani matky, ktere na ne kaslou, nesouhlasim jen s tim, aby se poukazovalo na to, k jakemu etniku patri. Kdyby se totiz jednalo o Cechy, tak by takovy clanek ani nebylo mozne napsat, jeho nazev by musel znit absurdne Ceske deti v presile, takze nesmysl..takovy clanek by byl o tom, ze mezi nami jsou i neukaznene deti a matky, ktere na ne kaslou a kouri jim pod nos a bylo by opravdu absurdni zminovat v kazde vete to, ze to jsou Cesi. Tim chci rici, ze v popularnim clanku lze souvislost chovani s etnickou prislusnosti ucinit JEN tehdy, kdyz ti lide patri k MENSINE a prave to je korenem KAZDEHO RASISMU. Kluk, ktery mi pred lety ukradl na pisku kolo, zustal jen tim klukem ze sousedniho baraku, kteremu jsem se od te doby vyhybala. Nemohla jsem kvuli tomu zavrhnout vsechny CESKE KLUKY nebo dokonce vsechny CECHY a vyhybat se jim, jen z jednoho prosteho duvodu, ze Cesi byli ve VETSINE.
Kolektivni vinu lze uplatnit jen na mensine.
Kdyz se po roce 89 otevrely hranice, jeli jsme vandrovat do Rakouska do Alp, skoro v kazde trafice tam byl cesky psany napis NEKRADTE TU. Citila jsem se velmi ponizena.
Předchozí