Zuzano, vůbec nejste špatná matka, chápu, že vám tyto články ubližovaly. Mně když se narodila dcera, taky mi kojení nešlo a myslela jsem si, že skončím. Přišlo mi to jako "konec světa", pak se nám to přeci jen podařilo. Teď si taky říkám, že by to nebyla tragédie.
Ale na druhou stranu propagace kojení je nutná, pak se více maminek vybičuje a hodně snaží, aby to šlo. Taky je důležité se na kojení připravit před porodem, což jsem já docela zanedbala.
Co se týká nemocnosti, věřím, že kojení je opravdu přínos pro imunitu dítěte. V tom, že vaše dítě je zdravější než některé kojené děti, můžou hrát roli i jiné faktory. Geny, strava, oblékání atd. Také hodně nekojených dětí má alergii na mléčnou bílkovinu, ale může se projevit až v dospělosti. To ale není žádná tragedie. Můj manžel ji má a nekomplikuje mu to život.
Stejně tak jako vy chci podpořit maminky, co nekojí. Není to konec světa, je to začátek života a miminka potřebují v prvé řadě spokojenou a laskavou maminku, ať už s mlíkem nebo bez mlíka.
Hodně štěstí
Marie
Předchozí