To je švanda, tyhle debaty. Paní přece píše, že byl syn přidušený a tudíž byl 3 dny v inkubátoru. Ono když je dítě špatné, tak ho z něj prostě nedovolí vyndat. Hledat v tom chybu je sice pěkné (dokonce možné), ale hooodně mimo mísu. Můj mladší syn skončil na JIPu v inkubátoru na 7 dní, z toho 5 dní byl vyloženě na dýchacích přístrojích, krmený byl sondou do žaludku a sát fakt nemohl. Ono tedy ani u mě laktace nenastala, i přes snahy o odsávání atd., není mi nějak dáno, u staršího to bylo totéž, ani syn ani odsávačka prostě nevydolovaly, co tam nebylo. Já už jsem se přes to přenesla dávno (ale u staršího jsem brečela, že musím přikrmovat, jo jo, dnes už nejsem zmasírovaný cvok ale realista). Takže prosím snahy vyvarovat se chybám - OK, ale buďmě daleko od toho, aby se matkám doporučovalo tahat děti s dýchacími problémy z inkubátorů ve jménu "když nezačnu hned, tak se nerozjede laktace". I KDYBY to byla pravda, je třeba vzít v úvahu aktuální zdravotní stav dítěte. Jinak napácháte mnohem více škody než užitku.
Předchozí