Moje tři zkušenosti s kojením. První dítě jsem kojila do 11 měsíců, byla jsem šílená únavou, minimálně každý měsíc jsme oba měli rýmu, syn měl ve 4 měsících antibiotika, v 11měsících ode mne chytil střevní virozu a zkončil na infekčním oddělení, díky tomu jsem přestala kojit, protože jsem tam s ním ze začátku být nemohla, byla jsem sama nemocná. druhého syna jsem kojila do 4 měsíců,jakmile přestal odmítat jeden prs a já dostala zánět. u prvního syna jsem prodělala 3 záněty prsu, ale s druhým dítětem jsem se přestala stresovat a nemocný byl v porovnání s prvním synem méně.Dceru jsem opět kojila dokud to probíhalo v pohodě, jakmile v noci plakala, že ji bolelo bříško, tak za pár dnů jsem přešla na UM, tedy opět ve 4 měsícíh. U prvního syna jsem nic nebyla schopná dělat, teď se třemi dětmi mi je krásně a to nejstarší má 5 roků. Kojit bych chtěla, ale ne za cenu vlastní záhuby. Je to trošku nadnesené, ale já jsem byla tak unavená, že mi mimino několikrát mále vypadlo z náručí.Je pravda, že dříve ženy kojily své i cizí děti, ale také měly poněkud jiný život, trošku kraší častokrát než v dnešní době, o vzhledu nemluvím.
Předchozí