mě při flaštičkování vadilo, že se v noci musím vzbudit, abych malýmu udělala mlíko
při kojení se obsloužil sám, já to jenom zaregistrovala a mnohem líp jsem se vyspala
Když jsme už nekojili, ale flaštičkovali, ráno dřív vstával, po raní flašce nikdá už neusnul, po raním kojo usnul téměř vždy...
Mytí a sterilizace příšerná nuda - nutnost tahat na celý den 5 vysterilizovaných lahviček, termosku s horkou vodou a studenou kojo vodu a pytlík se sunarem byla další taška navíc...
Kdybych nekojila, těžko bych mohla chodit s miminem do školy a do práce, protože bychom rušili pláčem - od hladového kňkournutí do než se udělá mlíčko do lahve, malé mimi nevydrží tiše čekat a spustí - trvá to delší dobu, než to má správnou teplotu... no vždyť víte... Kdežto když kňourne a má hned prso, nikdo si ani nevšimne, že se něco děje...
Takže pro mě je kojení záchrana líných matek. Když jsem odcházela z domu, do půl roku měli kluci doma odstříkané mlíčko, po půl roce sunar, už jsem to nehrotila. Ani jako kojící jsem nebyla uvázaná doma, ale nakopak díky kojení jsem mohla být hodně aktivní.
Asi spíš záleží, jak si to kdo zařídí, než na tom, odkud teče dítěti mlíko, řekla bych.