Málo mléka je naprosto běžná záležitost.
Zpočátku jsem problémy neměla, až když malá měla dva měsíce. Začalo to tím, že se odtrhávala od prsu ani ne po minutě a plakala, zkoušela jsem obě prsa ale nic nepomáhalo. Zkoušela jsem volat na linku kojení a tam mi poradili vytrvat, prý to může být bojkot kojení a kojit často v noci, že prý je to otázky nabídky a poptávky, málo mléka určitě nemám... (ha ha
. Ja hloupá poslechla, začal začarovaný kruh, čím víc jsem v noci vstávala a malou budila (v noci spinkala skoro od narozeni dobře) tím víc jsem byla unavenější a tím méně mléka měla a hubla. Když jsem pak po 14 dnech dorazila k doktorce, zjistilo se že malá přibrala jen 100g za 14 dní. Do ted je mi špatně, když si uvědomím, že jsem ji vlastně trápila hlady!
Přesto jsem se nechtěla vzdát kojení. Zpočátku jsem vytáhla zamražené zásoby mléka (stačilo to na 14 dní), pak dalších 14 dní jsem dokrmovala nutriolem. Dělala jsem to tak, že jsem na stříkačku nasadila hadičku a přiložila k prsu. Přestože se vlastně měla prsa stimulovat k větší tvorbě mléka tak se tak nestalo, stále víc a víc jsem musela dokmovat. Po měsíci jsem to vzdala a to když jsem zjistila, že mi malá zásadně z prsu nepije, když tam necítí tu hadičku - není blbá a ví, že z prsa nic neteče. Takže jsme přešli na lahvičku, zpočátku jsem ještě ráno něco odstříkala (tak 50ml) a to jí dávala lahví, ale bylo toho čím dál mín a mín.