| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekojíte? To není konec světa!

Souhlasím... a chtěla bych přidat svůj názor.
Už jsem pomalu alergická na tvrzení typu, že kojení je to nejlepší, co může matka svému dítěti dát, že kojení je o sebedůvěře matky, že kojit může 95 procent žen atd.
Ano, kojení je jistě prospěšné, ale rozhodně nezajistí mému dítěti zdraví a spokojený život. To první je většinou geneticky dáno - a ano hodně záleží i na stravě a celkové životosprávě, ale troufám si říct, že kojení v tom tvoří jen malou část.
Co se týká alergií naší generace `sunarových dětí`, o kterých se tady zmínila nejedna `dopisovatelka`, je nesmysl svádět to na nekojení a UM. Za to spíš můžou podmínky, ve kterých jsme vyrůstaly - tím myslím např. kouření (kouřilo se pomalu i u doktora), tehdejší výživu (maso plný hormonu, ovoce a zelenina vypěstovaná na pesticidech) a vůbec veškerou chemii, která byla (a bohužel i je) kolem nás.
Ještě k té chemii dnes - tak např. hodně maminek svá dítka sice kojí, ale zároveň je patlají `krásně voňavýma krémičkama` plnýma chmikálií a konzervantů, které mohou vyvolávat alergie. Nebo používají doma různé vůně na wc a osvěžovače vzduchu, které jsou taktéž plné chemiie a tuhle chemii všichny, včetně malého mimi, dýchají (vám to nic dělat nemusí, ale co to malé?).
A že může kojit 95 procent žen? Jestli někdo víte o nějakých statistikách, dejte vědět! Vždyť to je absolutně nezměřitelné! Jak to může někdo tvrdit? Početí je také naprosto přirozená věc a přesto je spousta lidí, kteří musí podstoupit umělé oplodnění nebo požádat o adopci.
Takže vy všechny, kterým nešlo kojit, kašlete na všechny ty hlášky o kojení a radujte se z vašeho malého drobečka, láska k němu se neměří délkou kojení!
PS: A ještě jen na okraj k latačním poradkyním - nechci je házet všechny do jednoho pytle, ale brala bych je s rezervou (sama jsem se setkala se dvěma a byla jsem i ve `slavné` Laktační lize v Krči) - ono totiž, kde není nabídka - rozuměj problém -, tam není poptávka - tedy potřeba LP. A koho by to zajímalo - sama jsem kojila (pro někoho pouhé) dva měsíce a kvůli zdravotním problémům jsem musela přestat. A kdybych to mohla vzít zpět, vykašlala bych se na `super` rady typu `10 typů, jak správně kojit` či na časté přikládání kvůli zvýšení tvorby mléka a další nesmysly, které mi akorát zamotaly hlavu!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.