26.1.2008 ráno se nám na Bulovce narodil náš první syn Norbert. Jako prvorodička jsem měla samozřejmě nejrůznější obavy, které se z části vyplnily, protože porod byl dlouhý a poměrně náročný. O to víc oceňuji přístup veškerého personálu, se kterým jsem se na porodním oddělení setkala. Všechny porodní asistentky, které se u nás vystřídaly byly milé a vstřícné a mladá lékařka MUDr. Roháčová si rychle získala mou důvěru. Měli jsme štěstí, že jsme té noci přijeli rodit první, a tak jsme měli v čekacím pokoji soukromí a rodili jsme v "nejlepším" porodním boxu. Jinak té noci byl velký nával a vím, že ostatní maminky už tolik pohodlí neměly. Jediné, co úplně nevyšlo bylo to, že právě tu noc netekla teplá voda, takže jsem nemohla využít sprchu. Můj velký dík patří především PA Hlavínové, která nakonec našeho malého přivedla na svět a mně při tom po 12 hodinách silných kontrakcí dodala sílu a optimismus. Navíc jsem se nepochybně především díky její péči vyhnula nástřihu. Za velmi důležité považuji to, že po celou dobu nás jak porodní asistentky, tak lékařka přesně informovaly o tom, co se mnou budou dělat a proč. Zároveň množství kontrol a úkonů očividně omezovaly na nutné minimum a v maximální možné míře nám s manželem nechávaly naše soukromí.
I na šestinedělí jsem byla velmi spokojená. Oddělení se rekonstruuje, takže se dá očekávat, že za nějakou dobu bude všechno hezčí a modernější. Ale na tom tolik nezáleží, jako na lidech, s nimiž tady přijdete do styku. Všechny sestřičky byly skvělé a velice obdivuji, jak ochotně a pečlivě se věnují každé mamince, která si přijde pro radu. Já osobně jsem se se třemi směnami sestřiček snažila naučit malého sát - a opravdu všechny se mi nesmírně věnovaly.
Dokonce musím konstatovat i to, že ani obávaná strava není tak hrozná, jak jsem očekávala. Ten, kdo má i v nemocnici normální chuť k jídlu, se také může normálně najíst. I když je pravda, že se na talířích objevovaly i potraviny, před kterými se obvykle v době kojení varuje...
Takže u mě Bulovka jednoznačně vyhrála a příště rodíme zase jedině tam!
Děkujeme!
Předchozí