| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekojíte? To není konec světa!

Nemyslím si, že by právě ženy, které, ať už z jakéhokoli důvod, nekojí, nějak bagatelizovaly výhody kojení. Spíš naopak. Spousta z nich má pocit, že neudělala pro své dítě dostatek a často tím i psychicky trpí - právě kvůli všem těm naprosto neopodstatněným tvrzením o prospěšnosti kojení. Mě by opravdu zajímala nějaká studie, která dokazuje, že kojené děti jsou zdravější, chytřejší a krásnější :-) Jak může někdo tvrdit, že u dítěte může kojení zmírnit atopický ekzém? Jak se to dá zjistit či změřit? Vždyť všechno to je jen a jen teorie. Všude se to sice píše, ale je to o tom věčném papouškování - co napíše jeden, toho se chytí druhý.
Ve svém okolí mám spoustu maminek (kojících i nekojících) a na internetu čtu také názory ostatních, a když to vezmu tak kolem a kolem, nedá se říct, že kojené děti = zdravější, nekojené = častěji nemocné, s atopickým ekzémem, alergiemi a já nevím s čím vším ještě, a není to ani naopak.
Také si NEMYSLÍM, že většina těch `nekojících` se nesnažila seč mohla, aby se rozkojila či kojila dělší dobu (a kdo kojit nechce, jeho věc). Někdo (a jistě je to víc, než těch 5 či kolik procent) prostě kojit nemůže a neovlivní to, ani kdyby se na hlavu stavěl.
A co se týká laktačních poradkyň - jestli někoho zajímá moje zkušenost - už v porodnici jsem se celkem dobře rozkojila, dcera pila výborně, přibývala na horní hranici, měla až nadbytek počůraných a pokakaných plenek, dala jsem jí pít, kdykoli chtěla (a že pila, dudlík si tedy ze mě nedělala), ale ouha, stejně plakala, a já si prostě myslím, že to bylo hlady. Laktační poradkyně mi vždy jen řekly, že je dobře přisátá, že výborně pije, že jen tak dál... Že by snad moje mléko bylo `hladové`? Podle laktační ligy atd. tahle možnost neexistuje! Musím uznat, že v laktační lize mi dámy v jedné věci poradily - jak si mám při kojení dát pod malou polaštář, ale toť vše.
PS: Dítko mojí známé mělo problémy se sáním, pořádně nepřibývalo, prostě se trochu napilo a pak si jen hrálo, a možná sát ani pořádně neumělo. A co jí poradila milá laktační poradkyně? Hlavně žádnou flašku!!!, za pár dní až bude mít pořádný hlad, ono se napije. A to není poprvé, kdy jsem něco podobného slyšela. Tak to pardon, ale to už opravdu hraničí s fanatismem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.