Pracuji s těhotnými ženami a dnes jsem se od jedné maminky, která má termín svého porodu na začátek května, dozvěděla, že v porodnici HK jí byla nabídnuta možnosst porod vyvolat už 30. dubna - tedy pro ujasnění: na den čarodejnic, protože prý některé maminky jsou pověrčivé a chtějí svá miminka porodit právě v tento den!!! Promiňte mi, ale okamžitě se mně vybavila zpráva, kdy se chystal útok na Irák a tamní těhotné ženy hromadně podstupovaly vyvolávané porody, aby stihly porodit před útokem. Tam bych to snad pochopila. Vím, co udělá vyvolávaný porod s budoucností tohoto jedince, který je "vyhnán" na svět násilně a bezdůvodně (nemluvím teď o indukovaných porodech z oprávněných příčin). Vážené maminky, toto je nepřípustné kdyby jenom z lidského hlediska. Ani nevědomost neomlouvá takovéto vaše rozhodnutí kvůli pověře!
Paní porodní asistentko (bohužel neznám jméno), doufám, že jste jediná, která toto "nabízí" a že to není "nadstandard" krajské porodnice! Velmi mě znepokojuje, že takováto možnost vůbec někoho napadla a že je to dokonce nabízeno těhotným ženám na klinice!!! Jana
Předchozí