| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekojíte? To není konec světa!

Já jsem se svým starším synem bojovala podobně jako pisatelka článku 3 měsíce. V porodnici mi jedna sestra řekla, že některá miminka prostě sát neumí, bývá to i v rodině. Řekla bych, že jsem měla laktační psychózu, protože pak jsem v pohodě kojila až do jeho 13 měsíců. Od 6 měsíců jsem přikrmovala a ejhle, objevila se alergie na bílkovinu kravského mléka (osypaná pusa po sušence s obsahem mléka), později astma, které s tím někteří lékaři spojují.
Kdybych se tenkrát nerozkojila, syn by musel pít jen Nutrilon Pepti, v němž je bílkovina štěpená, ale je chuťově dost mimo. Ale syn si na něj postupně zvykl, dnes ve svých 3 letech pije 1 hrnek denně, jiné mléčné výrobky podle alergoložky nesmí, máme nemléčnou dietu...
Mladšího syna jsem začala kojit v pohodě v porodnici a kojila do 9 měsíců (odstavil se sám). Ten naštěstí zmiňovanou alergii nemá, může jíst vše. Nechci, aby to vyznělo, že jsem nějaká kojící hrdinka, ale v naší situaci nám kojení usnadnilo výživu. Znám ve svém okolí asi čtyři další děti, které tuto alergii mají.
Naprosto chápu maminky, které toužili kojit a nevedlo se jim to. Být správná máma znamená hlavně se dítěti věnovat a jestli má mléko takové nebo makové anebo žádné, to je vedlejší. Mimochodem, už tu taky zaznělo, že člověk je jediný tvor na zemi, který i v dospělosti pije cizí mateřské mléko...ale to by bylo k jiné diskuzi.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.