| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekojíte? To není konec světa!

Míšo,

krásný a konečně další z toho mála smysluplných článků o kojení - nekojení!
Jen bych chtěla dodat, že ta vzájemná zášť mezi kojícími a nekojícími je bohužel vyprovokována těmi všemi méně smysluplnými články o kojení - nekojení.
Já jsem musela po dvou měsících kojení ukončit kvůli svým zdravotním problémům. Bohužel. A až donedávna jsem tím, musím, říct, také trpěla. A to právě kvůli těm `odborným` článkům, co se objevují v každém časopise pro maminky, a názorům `kojících`, které dělají z UM pomalu jed. Měla jsem pocit, že jsem své dítě ochudila o to nejdůležitější v životě. `Vždyť já také chci, aby moje dítě bylo zdravé`, říkala jsem si. Jenže ouha, všude píšou, že nekojené děti mají větší sklon k alergiím, astmatu, jsou méně inteligentní, že kojit může 95 procent žen, jen se musí chtít atd.
Až jednoho dne (asi se mi upravila hladina hormonů, který mi do té doby zatemňovaly mozek) mi konečně došlo, že život není jenom o kojení. A najednou jsem to zase ta stará já, které nechybí nadhled. Nezávidím ženským co kojí. Kojila jsem také, i když pro někoho možná málo. A i kdybych nekojila vůbec, ten svět se vážně nezboří. Jak říká moje kamarádka, která zaslouženě kojila víc než dva roky (rodila před 10 lety, takže info o kojení a přístup v porodnicích ještě také nic moc) `nečti ty blbosti, nemyslím si, že kojené děti by měly být v každém případě zdravější a tak, možná bude něco na tom, že kojení vytváří pevné pouto mezi matkou a dítětem, ale to se koneckonců může vytvořit i bez toho, aby mělo dítě tvůj prs v puse`.
Chápu tě, že tyhle debaty vidíš jako ztrátu času, já svým způsobem také a přesto jsem se do této musela zapojit. Mě vážně vadí, že se všude dočtu o tom jak je kojení prospěšné a nekojení je v nemylosti. Ano, je dobré propagovat kojení, ale... Já být redaktorkou, která píše na takto citlivé téma, snažila bych se sehnat všechny možné informace. Nikde totiž už nenapíšou, že např. taková změkčovadla (běžně se vyskytující v domácnostech, školkách atd.) představují mnohem větší riziko vzniku alergií a astmatu, než když matka kouří nebo nekojí. Také jsem se tu zmiňovala o kosmetice. Když maminka maže své dítko krémem s tím a tím `saj.....`, pak se nemůže divit, že to jeho kůže nesnese a má na kožní problémy zaděláno. A jednorázové plenky, bělené chlórem, parfemované!, to je kapitola sama pro sebe. Uznávám však, že tyhle věci nejsou tak populární. Takže ano, kojit pokud to jde, ale nebrat to jako spásu všeho.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.