Ahoj Lukasi,
moc Te zdravim a ocenuji, ze se tady temito prispevky procitas a obcas mas i cas na neco odpovedet nebo odborne vysvetlit.
Je mi jasne, ze te jako lekare musi spousta prispevku rozcilovat, zvlast, kdyz vetsina z nich vypada jako "jedna pani povidala". Bohuzel si myslim, ze spousta maminek tu uvadi skutecnosti opravdu tak, jako se staly. Mozna u techto prispevku obcas chybi specialni nazvy, no vzdyt je to taky chat/diskuze.
Ja jsem sama rodila CS s epiduralem, porod to byl uzasne krasny, ale byl na soukrome klinice na VB (i kdyz ani zde v Anglii soukroma klinika vzdy bezchybny pristup a peci nezarucuje). To uvadim jenom proto, abys vedel, ze propagatorkou domacich porodu nejsem a navic si opravdu prace lekaru velmi vazim, protoze sama mam opravdu jen ty nejlepsi zkusenosti. Ale i presto si myslim, ze jsem VYJIMKA a ze maminek s dobrou zkusenosti pri porodu je minimum (at to vezmu od sve rodiny pres sve kamaradky az po prispevky zde na rodine).
A tak i pres sve dobre zkusenosti u mne prevlada pocit, ze lekarum/sestrickam VELMI casto chybi lidsky pristup. Hezke chovani k mamince a zachovani jeji dustojnosti pri porodu je prece nesmirne dulezite - nakonec, pokud by to hezke zachazeni bylo samozrejmosti u vsech doktoru a sestricek, tak by treba domacich porodu bylo MIN????
Nektere zkusenosti maminek zde na rodine jsou naprosto otresne. Copak se s tim opravdu neda nic delat? Opravdu je to vsechno v nedostatku penez? Vzdyt vsichni tyto lide jsou lekari nebo sestry, tudiz vzdelani lide, pokud maji zodpovednost se starat o fyzicke zdravi, tak prece nemohou zaroven ublizovat psychicky (byt jen apatii nebo nezajmem)...
No nic,kez by takovych lekaru jako jsi ty bylo vic.
Moc Te zdravim a prosim dal prispivej;-))
Předchozí