Emisko, ja jsem ty odkazy od tebe tenkrat cetla, ale jsou to vse jen hypotezy ani v tech clancich neni psano, ze je to nejak vedecky dokazano, navic tam zaznelo neco v tom smyslu, ze i alergicky maji nadale kojit. Jiste i kojeni muze byt nekdy nevhodne, pokud matka neni aspon trosku disciplinovana a ano i takove jsou. Co se tyce skodlivin kolem nas mas jiste pravdu, ale to je zase jina pisnicka. Ja osobne nakupuji saponaty, kosmetiku i prasky a ubrousky ekologicke, ano je to drazsi, ale ne zase tak moc.
No a jak jsem tady jiz cetla, propagace umele vyzivy je opravdu nesrovnatelna s propagaci kojeni. Je vsude, v porodnici, u pediatra v casopisech a i v televizi..... S tim, ze nejaka redaktorka napise neco, co nekde odpise, je pravda, ale to se bohuzel netyka jen kojeni a nekojeni. Ja jsem treba cetla clanek, kde bylo psane jak je nova mast pro ekzematiky, ucineny zazrak jen dermatologove to nechteji predepisovat a porad cpou jen ty kortikoidy... Jako matku tezkeho ekzematika me to poradne vytocilo, protoze podle doporuceni by ta konkretni mast mela byt pouzita jen v pripade, ze selze lecba kortikoidy. Protoze, byl prokazany zvyseny vyskyt rakoviny limf.tkane a to opravdu prevazuje vsechny vedlejsi ucinky kortikoidu. Co ale zoufaly rodic, ktery si to precte a jasa stestim, to bude pak prekvapeni a zklamani.. To je jen jeden z mnoha dukazu o tom, ze redaktori bohuzel pisi, psali a budou psat i mnohem vetsi nesmysly.
Předchozí