| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Romské děti v přesile

Ahoj,

je to moc hezky napsané ale myslím si, že ohánět se statistikou 6 romů na SPŠ, 12 v učení atd. atd. není hlavní i když hezké a pro společnost dobré, hlavní je v prvé řadě výchova a společenské podmínky chcete-li sociální. Dítě je v prvé řadě motivováno a vychováváno rodiči v nějakém prostředí a teprve pak přichází na řadu škola a ostatní aspekty (společnost, ale i televize atd.). Bydlím ve městě kde často chodím přes tzv. "cikánskou čtvrť" a nevěřím často svým očím :-( . Lidé negramotní, nepořádek, cikánští výrostci se perou na silnici, mladí cca 16 let jezdí v autech pochybné pověsti (určitě nemají technickou) i o peníze si drze řeknou, vystěhovali nám je sem z velkého města, byli jim tam trnem v patě, velmi slušný občan našeho města sepsal petici proti jejich nastěhování do našeho města, vyslala se komise pro lidská práva, zkontrolovat nejde-li o rasismus, zaklepali u onoho člověka a otevřel jim róm - autor petice, sklapli lejstra s rasismem a odjeli, cikáni však přijeli, jedinou cestu co ve městě znají je nikoli škola základní a podobné instituce, ale sociálka (podepsat se a udělat čestné prohlášení však umí) to se dá naučit i ve zvláští (kam většina rómských dětí jde 2x v roce vždy pro vysvědčení) či podpis okoukat od gramotných, následuje bar s automaty. (Velmi se mi ve sci-fi filmech líbí, když zaostalejší rasa se setká s vyspělejší a žádá po ní nové technologie, chce je studovat atd., pochopitelně vyspělá rasa technologie nepředá, vše musí jít postupně, vývojem, my však nabízíme a přímo vnucujeme náš způsob života, kulturu atd. někomu kdo o to nestojí, ale chce tu žít. Chceme podle mě "předělávat" někoho, také člověka, kdo to nechce a ani se nesnaží, proč taky, když všechno potřebné dostane a zadarmo). Všude, kde jsem žádal o práci se mě zeptali, "jakou máte školu?, co umíte?" Je to začarovaný kruh a pochybuji, že se to vyřeší. Nevěřim tomu, že jsme národ rasistů, rasista je u mě člověk co řekne černý do plynu a ne člověk který poukáže na etnikum lidí a řekne, že je jich většina nepřispůsobivá, nemyslí tím přeci všichni - to je podle mě fakt a tečka. (Většina je u mě více jak 50 procent, to nás učili na střední škole). I já jsem chodil na základní školu za komančů. Se mnou ve třídě byli dva rómové. Oba min. o 3 roky starší (každý rok si úspěšně zopakovali) a nakonec skončili ve zvláštní škole. .---- Róm, nebo cikán???---- Skoro pokaždé, když touto ulicí jdu slyším jak na sebe obyvatelé řvou cikáne, nikdy jsem zde slovo róme neslyšel, tak nevim co je správně. Záběry z ubytoven pro skutečně postižené povodněmi a názory některých rómských spoluobčanů mě nadzvedávali pokaždé z pohovky, ostuda, ostuda, ostuda. Kdysi jsem dělal na výstupní kontrole, vždy když jsem našel více jak 20 špatných výrobků, pochpitelně náhodně např. ze 2000, hodil jsem vše zpět ať si to přeberou. Vždy řekli ze srandy rasisto, vžyť tam jsou i dobrý a navíc jich je jistě většina. Bohužel zboží šlo do Německa a tam jsou na to velice přísní!!! Znáte snad němce všichni, nejednou jsem se setkal v supermarketu s nápisem: češi nekraďte tu! Nikoho z germánského národa jsem však zažalovat za rasismus nechtěl, Já totiž nekradu i když mě mrzí, že mě němci hodili do stejného pytle s čechy co kradou......ale na druhou stranu já tam nemusím jezdit nakupovat, můžu jet třeba na Ukrajinu.

PS: I když řešení nevim, je to jen můj názor, pro někoho možná bude hloupý, ale já si za ním stojím.

Mějte se hezky Tom

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.