Taky jsem rodila v Baťově porodnici. Protože bydlíme ve Zlíně, naše rozhodnutí bylo jednoznačné.Můžete si číst,jaké chcete názory, ale nejlepší ze všeho je vlastní zkušenost. I když je porodnice velmi pěkná, výborně vybavená, přesto jsou tam nejdůležitější lidé. Bohužel nemůžu chválit všechny zdravotníky. Kromě některých nepříjemných sester (viz. 4.patro), jsem měla tu smůlu, že "moje" porodní asistentka špatně odrodila placentu a z toho pak vzešly poporodní komplikace (silné masivní krvácení po porodu a po dalších 8. týdnech kvůli zbytkům placenty v děloze). Skončilo to dobře, pouze kyretáží. Nejsem ale jediná. Mám kamarádky (tři kolegyně z práce), které zažily ve Zlíně totéž jen s tím, že dostaly zánět provázený vysokou horečkou.Takže porod bezva až na to finále a pobyt na šestinedělí trochu stresující, když třetí den nemáte mléko a mimčo řve hlady. Ženská sestra vám řekne: "jak to, že nemáte třetí den mléko?!" No, nemám (až 4. den). Naštěstí kojíme dodnes a docela nám to jde. Dětské sestřičky byly většinou mladé, milé a hodné. Takže můžu doporučit. Hlavně si s sebou vemte někoho blízkého, ať ten porod ve zdraví přežijete a těšte se .... na miminko.
Předchozí