Jak tak koukám, podle všech příspěvků to vypadá, že není z čeho vybírat a lékaři jsou na .... Ale já musím říct, že mám pravděpodobně velké štěstí. Mimčo jsme plánovali dopředu, takže jsem změnila včas lékaře - ta dosavadní doktorka mi stačila, jelikož jsem neměla žádné problémy a potřebovala jsem pouze antikoncepci. Ale její přístup "Vylezte si na stůl - máte nějaké problémy? Ne - Hmm.. tak nashledanou" Tak tahle komunikace mi už nestačila, takže jak jsem psala, koncem loňského roku jsem přešla k jinému lékaři, na doporučení známých a nemůžu jinak, než ho vychvalovat. Mladý, sympatický lékař, u kterého je vidět opravdový zájem o pacientku, otevřený přístup a možnost poradit se o čemkoliv. Momentálně jsem ve 25. týdnu, v ordinaci při každé návštěvě používá letmé vyšetření ultrazvukem, jestli je vše OK, také mě poslal na tzv. genetický ultrazvuk a kardiologii, takže teď mám jistotu, že mimčo je opravdu v pořádku. Také mám možnost přizvat si svého lékaře k porodu, samozřejmě že to budu chtít. Podporuje alternativní porody, takže záleží víceméně na mně, co budu při porodu chtít. A porodnici mám už také jasnou. Není sice velká, ale pokud vím, tak si ji kamarádky hodně chválí, zvláště přístup personálu. Takže - ne všechno v ČR je na nic. Ale možná že tím, že žiju na Severní Moravě mě už budete považovat taky za zahraničí :o) protože vidím, že se většina příspěvků točí kolem Prahy a okolí. Tak se všichni mějte a přeji šťastnou ruku při výběru lékaře a porodnice.
Předchozí