| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mě se oba kluci narodili k naprosté spokojenosti v Partusu, ale sháním teď hodně referencí na Pardubickou porodnici pro kamarádku. Pokud vím, tak tam jsou teď většinou mamky spokojené. Byla jsem se tam podívat, prostředí je pěkné. Návštěvy mohou až na pokoj (to je obrovská výhoda oproti Chrudimi), takže po porodu můžeš klidně ležet a přijímat návštěvy, nemusíš postávat na chodbě. Já třeba bych ani po jednom porodu nebyla moc nadšená, kdyby za mnou běhali příbuzní a známí a já musela "stepovat" na chodbě, byla jsem unavená a sednout jsem si nemohla, přicházela v úvahu fakt jenom postel.
V Chrudimi je údajně opravdu skvělý tým sestřiček. Jeden problém ale má- je to malá, nízkorozpočtová porodnice. A i moje gynekoložka mi potvrdila, že se tam snaží hodně o "normální" porody (je to tak nejlevnější) a poměrně dlouho jim trvá,než přistoupí třeba k císaři. Je to prý často až na hranici možností. Vím, že třeba někteří porodníci plánují porody koncem pánevním zásadně císařským řezem, aby se vyhnuli případním komplikacím. Známou, která má za pár dní rodit, ale připravují v Chrudimi na to, že jí chtějí její "opačné" miminko, které je mimochodem poměrně velké, nechat rodit normálně. Je pravda, že to třeba půjde - ale třeba taky ne. Já osobně bych do takového rizika nešla.
Nechci ale pomlouvat, je to prostě jenom názor. Bezproblémový porod se dá asi zvládnout kdekoliv (viz porody doma).
Radím, aby jsi se do obou porodnic podívala a pak se sama rozhodla na základě vlastního pocitu. Ty sama musíš mít pocit, že jsi se rozhodla podle toho, co se Ti líbilo a jak tam k Tobě přistupovali.
Kamarádka zvažuje ještě Vrchlabí kvůli přirozeným porodům (do vody, bez nástřihu apod.), tento typ porodů prý neposkytuje údajně ani pardubická ani chrudimská nemocnice.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.