| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

Tak jsme taky rodili v Krči 11.7. 03 - náhodou, páč nás nevzali v podolí, kde měli plno, ale to je jiná kapitola.
Na příjmu jsem v bolestech strávila asi hodinu, mueli se prej vyplnit všechny papíry! Hned jsem jim oznámila, že chci aby byl manžel u porodu. Po vyšetření jsem odešla na monitor, kde mě přivítala mladá sestra: Ježišmarjá, to ste se rozhodly dnes všechny rodit?? Manžela nechali na chodbě za dveřmi porodního oddělení... Po monitoru jsem se musela na chodbě(!)převléknout do pyžama a jít na přípravnu-místnost se sprchami a záchodem-sama. Když jsem po zavedení gelu čekala na jeho účinek, obsadila mě MŮJ záchod jiná maminka. Manžel stále na chodbě a nevěděl o mě vůbec nic...
Po přípravně, kde jsem byla cca hoďku mě odvedli do porodního boxu- upozorňuji Vás že mají sice porodní sálek se sprchou apod, ale pouze JEDEN a samozřejmě pořád obsazený. V porodním boxu to vypadá tak, že jsou to stoly oddělené zdí a před vámy je prosklená zeď, takže když rodíte v noci, jako já, vydíte odrazem do ostatních boxů. Viděla jsem celkem tři porody a slyšela samozřejmě.
Tam mě položili na stůl, připojili na monitor a musela jsem tam trčet, takže žádné pochodování nebo změna polohy ani nic podobného nepovoleno. Po několikátém upozornění že chci manžela mě ho přivedli-po 3 hodinách!
Bylo nás tam víc a asistentka a doktor - doteť nevím jak se jmenujou, tam mezi náma poletovali a bohužel mě ani nedokázali oznámit co dostávám za injekce a když mě pak píchli vodu řekli jen : "maminko ukažte se", a až když jsem cítila proud teplé vody tak mě docvaklo co to vlastně dělají.
Když jsem potřebovala sestru, museli jsme s manželem hodně křičet, aby nás slyšela. Samotný porod byl jeden velký chaos, páč nám sestra na příjmu špatně vyplnila kartu a napsala tam že se jedná o druhý porod ( mimo toho že spletla bydliště, vzdělání, dietu) Rodila mě asistentka a doktor byl opřený o zeď a doteď vidím jak zívá... po nástřihu asistentka prohlásila, že tohle šít nebude, že si netroufá. Nikdo-kromě manžela na mě nemluvil a nepovzbuzoval, teda jenom: víc se snažte maminko.
Jelikož jsem injekce dostávala když jsem byla zatnutá, místa vpichu cítím doteď - po 3 měsících. Oblbovací koktejl dávají automaticky i injekce na zesílení stahů-to tvrdím i po promluvě s ostatníma maminkama na šestinedělí. Po porodu dávají miminka na maminky a pak odnesou někam k ošetření. Nevím jakto, ale cítila jsem nástih i šítí. Po šití vám je donesou a nechají i s manželem v porodním boxu asi dvě hodiny.
Pak vám dají čaj na pití, vycévkují Vás a vezmou si mímo nahoru na šestinedělí. Vás předají zřízenci a ten vás tam odveze taky. S manželem jsem se rozloučila na chodbě. Sestřička na raní-starší paní, byla na nás moc hodná, asi byla vyspaná a měla taky trochu toho soucitu.
Na šestinedělí bylo nacpáno, tak jsme byly na pokoji po třech. Na nadstandartu bylo plno a na řadu jsem nepřišla celou dobu pobytu-to je ale to poslední.
Ženské sestřičky mě po prospání vytáhli do sprchy, ale když jsem asi po třetí klečela kvůli závrati na zemi, oznámili mě, že nesmím být přecitlivělá a taky se trochu snažit.
Dětské sestřičky ze začátku hodné, ale nesmíte je chtít víc jak dvakrát za hoďku, pak se jim protahují obličeje-bohužel, protože jsme měli problémy s kojením a opravdo jsem je tam potřebovala. Pak mě museli prcka dokrmit-cizí maternou.
Strava byla klasicky nemocniční - a ke každé svačině mimo jiné pomeranč (?)
Od přijetí po porod jsem byla na sále cca 7 hodin
Na šestinedělí jsem byla šest dní - o den déle, protože jsem požádala o delší pobyt kvůli kojení, které jsme stejně nezvládli, ale potřebovali uvolnit místo, tak nás propustili.
Všechny sestry byly moc hodné, ale jelikož nestíhaly, připadala jsem si spíš že jsem tam na obtíž. Na noční byly dvě sestřičky na 25 maminek.
Přes víkend, když dojdou košile a ložní prádlo, ležíte v tom, které máte i když je od krve, mění se pouze papírové podložky pod váma...
Tímto popisem není mým cílem pomluvit porodnici v Krči, ale pouze popsat budoucím maminkám, co je tam čeká. Na pokoji byla se mnou maminka, která už jednou v Krči rodila,a vybrala si ji teda záměrně a bohužel taky byla tentokrát zklamaná.
Takže když to shrnu: snažte se rodit, tak, abyste byla na sále i na šestinedělí sama :o( potom vás možná čeká péče, jakou si vy i miminko zasloužíte ...
Případné dotazy na Berunkaa@seznam.cz, http://rodina.cz/Novakovicrodinka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.