Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ahojky,ohledně toho kojení - já se na porod i kojení připravovala,byla jsem na nemocenské od 3. měsíce a neustále jsem studovala vše co se týče těhotenství,porodu,chodila jsem na cvičení pro těhotné včetně přednášek,taky jsem byla na přednášce o kojení,bohužel při svém porodu i kojení jsem se setkala s tím,že teorie a praxe se můžou dost často lišit. Pořád jsem čekala kontrakce,které budou mít intenzitu co 5-10 minut apod.,ty však vůbec nepřicházely,a když přišly 4.den v porodnici,tak měly intenzitu takovou,že tam žádná pauza nebyla a když ano,tak pár vteřin...Za to samozřejmě nikdo nemůže a jak jsem psala,doktoři byli skvělí,nebýt té jedné asistentky...
A co se týče toho kojení,i když jsem se teoreticky připravovala,tak až později jsem přesně přišla na to,že dítě se má spíše k prsu naklonit a nechat jej přisát více samotné samozřejmě s pomocí,tím že tu bradavku vyloženě natáhnou a nacpou mu ji tam do pusy ležícímu na zádech - to opravdu není správný postup. Navíc mám velká prsa - po porodu a měsíce poté 85F,to je opravdu těžké nacpat ten dvorec úplně celý,když je téměř velký jak miminkův obličej.Navíc když zkousne a nepustí to dál... Je to fakt těžké takhle vysvětlovat přes pc,ale malý byl neskutečný jedlík hladový,hrozně sál a kousal a tohle se mělo řešit už v porodnici,od toho ty sestry jsou a mají ten titul baby friendly aby pomohly prvorodičkám,které praktické zkušenosti nemají, si myslím.Bohužel jsem se hodně setkala s tím,že maminky které neměly takové problémy s kojením-naštěstí jich je pořád dost,tak to vše těžko chápou.
Ohledně toho titulu jsem mluvila s paní Jiřinou Mrázkovou,která provozuje stránky ohl. kojení a laktační ligu a bylo mi řečeno,že o to aby jim titul vzali bojovala už několikrát (ne na můj popud - na popud již dříve maminek se špatnými zkušenostmi,i ona tam rodila a měla stejnou zkušenost) a nemají prý na to čas to kontrolovat...U mě fakt už bylo pozdě cokoliv řešit,protože ty prsa byly v zoufalém stavu,bylo třeba to řešit v počátcích,nechci nikoho odrazovat od této porodnice,znám spoustu maminek,jejichž dítě se přisálo a i když občas měly pocit,že mu mlíčko nestačí,nakonec to přestály a dlouho kojily,ale kdyby v začátcích byly takovéto problémy,dejte si pozor,i kdybyste si měli zavolat vrchní sestru - postěžovat si,bojujte, je to i pro vaše zdraví a samozřejmě miminka.
Předchozí