Nevím, co s tím porodem do vody naděláte - ve Vrchlabí jsem rodila do vody v pohodě a klyzma ani Yal jsem neměla. Stolice sice nevyšla, ale kdyby, tak by ji prostě personál "vylovil". Yal doporučují spíš rodičkám, které mají psychický problém s tím, že by stolice mohla vyjít.
Vaše poznámka o "několik dní trvajícím porodu bez léků a analgetik" je podle mého názoru naprosto zcestná a zavádějící. Přirozený porod bez léků a analgetik nemusí v žádném případě přece být dlouhý! Ja osobně jsem o půlnoci vyrazila do porodnice a v 9 ráno byl syn na světě! Naopak, analgetika a léky mohou porod prodlužovat nebo komplikovat (viz důkazy v knize H. Goer Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu)
Pane doktore, jsem ráda, že existuje v Praze alespoň nějaká porodnice, která se "snaží" o přirozené porody, bohužel se mi zdá, že na můj vkus jsou Vaše názory až příliš zakořeněné v minulosti. A po zkušenosti s ultrazvukem, na kterém jsem teď na Bulovce byla a kde na mě byl doktor nepříjemný a neřekl mi jediné slovo o tom, co na monitoru vidí (já jsem na monitor ani neviděla), pouze nadiktoval zprávu sestře, už nehodlám dávat této porodnici další šanci a pro svůj porod si vyberu buď opět Vrchlabí, případně jakoukoliv menší porodnici, kde se mnou nebudou zacházet jako s "kusem", ale jako s člověkem.
Zároveň jsem si vědoma, že dokud na Bulovce neporodím, tak jí nemůžu soudit, věřím, že tam pracuje spousta lékařů nadšených přirozenými porody a spousta milých sestřiček, ale už nemám chuť je tam hledat.
Předchozí