| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

Ja uz mam uplne chaos z toho, co Jana robi, aelbo nie (citala som diskusiu a clanok na viackrat), ale myslim, ze je rozdiel hovorit s dietatom detskou recou, hovorit s nim ako s rovnocennym partnerom a ucit ho kde ma hlavu... Nic sa snad nevylucuje ... Ja tiez tych paci-paci moc neurobim, po slovensky nevie dodnes jednu basnicku (ale chodi na zopar hodin do skolky, kde ju evidentne uz cosi naucili - ja tomu nerozumiem, lebo to je v jej verzii svajciarskej nemciny), hovorim len malo detskymi zdobnelinami a nase dieta pouziva skor svoje skomoleniny. Ale som si ista, ze mi uplne rozumie a vacsinou sa mi aj snazi nieco vehementne porozpravat ... to je celkom fany, lebo hovori ako keby cele vety, len slova, kt. nevie pvedat, nahrazda slovami, kt. vie a tak ma veta o aute aj 3 auta :-)

Tiez som ju nic nikdy neucila, aby sa mohla predvazdat pred ludmi, u doktora nerobi nic, ale on ani nic nevyzaduje - uplne mu staci, ked mu nieco porozpravam ja. Vzdy som jej vysvetlovala rozne veci (aj take co evidentne na svoj vek "nemohla pochopit"), uz ako malickemu babatku. Ale poviem vam, v jej 15.5m (na to teda nezabudnem nikdy :-) som ju len tak poprosila, ci by mi nemohla doniest flasu mineralky leziacu na nizkom obyvackovom stoliku, ja som lezala na gauci ... a ona odcupitala (a to teda este ani nechodila excelentne - zacala v 14.5m) a tu flasu mi podala. Viem, ze som bola z toho vtedy dost vyvalena, alebo som netusila, ze vie, co je flasa, stolik a aj to pochopi v celku ... Ale tiez, ako asi kazde dieta, nebude robit opicky na poziadanie pred obecentvom.

Ale podla toho, co som citala o vyvoji reci, tak by ma asi trapilo, keby dieta okolo 2r nehovorilo aspon tych tusim 20 slov .. citala som jeden nemecky vyskum, kt. hovoril o problemoch, kt. dieta z toho moze mat - oneskorenie reci a z toho nasledne dost velke problemy v skole. A teda neviem, ci staci, ze tym slovam rozumie ... zvedave dieta snad aj opakuje, aspon v pritomnosti matky, ked jej chce nieco dolezite povedat, nie ? nemusi to byt rovno predvazdanie sa pred obecenstvom ...
Nasa dcera napr. nehovori nejako extra cisto, niekedy jej ani otec nerozumie, nieto este cudzi clovek (co pripisujem aj tomu 2-jazycnemu prostrediu) ale VELMI sa snazi ... sama od seba, vacsinou nie pred obecenstvom.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.