| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

to, že některé batolata mluví míň či začnou později většinou není tím, že je to rodiče "neučí". I v našem případě se osvědčilo přestat vyvíjet nátlak, ono stejně dítě, které mluvit nechce, nedonutíte. Synek ale překvapoval - pobíhala jsem po bytě a hovořila zcela dospěle sama k sobě: "krucinál, kam jsem položila ten zelený svetr?..." dosti vzteklá, že ho nemůžu najít hned. Po chvíli jsem to vzdala a naše dvouleté nemluvící a dítě mi jej doneslo. (Ví, co je "zelený" nebo mne videlo pohodit svetr a na rozdíl ode mne si pamatuje kam?)
Asi mám taky to, co nazýváte "divným přístupem" - na hlavu si dáváme čepici a čistíme si zuby, některé boty jsou kecky a jiné gumáky, ale "kde je hlava" "či kde jsou zuby" jsme teda "nevyučovali".
Pasivní kontakt s mluveným slovem má syn ale rád - sám si donese knížku a ukazuje, o kterém zvířátku si chce "číst". Jezdí na kole a na nočník chodí, když potřebuje (sám se svékne, oblékne) a pro mne přijde, že mám "výsledek" odnést do záchoda. Na to, aby sděli, co potřebuje, je dost vynalézavý a pokud náhodou nechápu, zkusí to jinak. (myslím, že by se neztratil ani mezi Papuánci :-). Mluvit bude, až přijde čas. Takový ty dětský výrazy jako "bakbak" (špinavé, fuj, nesahat), "eee" ,"lulat" a podobné stejně ani neznám. Naše pediatra je naštěstí nad věcí (... já už taky... :-))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.