První porod jsem prožila ve Valašském Meziříčí v roce 2006 a nemám na něj nejlepší vzpomínky.Resp. hlavně z oddělení novorozeneckého mám hodně negativních zážitků. Sestry neochotné, ironické. Dítě po porodu přinesly k prvnímu kojení až za 5,5hodiny,chovaly se nadřazeně, malý se neuměl pořádně přisát, neporadily, akorát jsem pořád poslouchala,jak ubývá na váze,že tahle nás domů nepustí, jestli vím, jak je drahé umělé mlíko... místo radosti z dítěte tekly slzy a nemohla jsem se dočkat, až půjdem domů. Věděla jsem, že tahle už ne. Pro druhý porod jsem hledala porodnici pečlivěji a musím říci, že jsem byla ve Vsetíně nadmíru spokojená. I když zařízení není nejnovější a nejmodernější, přístup veškerého personálu to bohatě vynahradí. Ač druhý porod, byl zdlouhavý, ale por. asistentky mě celou dobu podpoprovaly, neslyšela jsem jedinou nevhodnou poznámku (dělejte, nebo nestihneme oběd jako ve VM),lékař byl také vcelku příjemný...dítě po porodu položili na bříško, po nezbytném ošetření umožnili na sále i kojení, poté hned po dvouhodinnové pauze.. prostě velký rozdíl v celkovém přístupu k maminkám. Sestřičky se dokonce samy ptaly, zda něco nepotřebujeme, vždy ochotně poradily, pomohly...přitom porodnice byla také plná a práce měly dost. Ale veškerý personál se choval profesionálně. Velké poděkování a pochvala....
Předchozí