Ahoj!
Rodila jsem u "Milošů" v červnu 2006 a únoru 2008. Mají 4 porodní boxy - na jedničce je WC a na čtyřce vana, jinak sprcha + WC je vedle místnosti kam se chodí na monitor (to je jediná věc, která mi při porodu trošku vadila ... že svým hulákáním ve sprše plaším chudáky maminy na monitoru
) ) a pak je ještě jedna sprcha na chodbě u porodních boxů. Při porodu vložky dostaneš, toaleŤák na WC je. Na šestinedělí musíš mít už tyto věci svoje, včetně plen pro mimčo a ubrousků, mycí gel pro mimčo tam mají, pro sebe dostaneš košili (můžeš si ji měnit i několikrát denně, když si ji nebo ložní prádlo ušpiníš - vše je k dispozici na chodbě). Pro mimi nafasuješ košilky, dupačky, látkové pleny (10 ks), zavinovačku, pojízdnou postýlku
.
Pokoje na šestinedělí mají vždy 2 společné WC a sprchu, umyvadlo, "vaničku" pro mytí mimča, přebalovací pultík, váhu na mimi. Pokoj je koncipován pro 2 maminy, ale protože je baby boom, byly jsme tam 3 + mimča, což je trošku nepohodlné, ale přežít se to dá, aspoň je větší sranda
).
Jinak se mi tu rodilo fajn, podruhé to bylo lepší, sešli se mi tam pohodovější lidičky. Na šestinedělí záleží, na kterou sestru člověk kápne (malá dlouhovlasá černovlasá - bohužel nevím jméno - neochotná, protivná, lepší se jí na nic neptat), vrchní je super, ale má toho moc.
S kojením pomáhají, když si člověk řekne ... prostě kdo se ptá ten se dozví ... takže se nestyďte, ptejte se, otravujte!
Jinak vám odhrkají teorii a peláší za další mamčou.
Prostě ... kdo hledá takovou "rodinnou" atmosféru - doporučuji. Pokud bych měla v těhu nějaký problém já nebo mimi nebo měla rodit předčasně, šla bych asi na Obilňák.
Fuj, to jsem se rozepsala ...
Mějte se a přeji pohodový porod!