| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náš „očkovací“ příběh

Milá autorko, je mi líto co prožíváte. Myslím, že v tomto případě by bylo vhodné obrátit se na nějaká vyšší místa a žádat pro syna speciální očkovací schéma, protože jak píšeš, že se reakce s každým očkováním zhoršují, tak si myslím, že na to máte nárok a rozhodně bych bojovala.
Já osobně jsem zastáncem očkování, snažila jsem se pročíst dost materiálů na toto téma a utvořit si vlastní názor. Očkování považuju za jeden z největších "vynálezů" vůbec, zachránilo nespočet životů a ještě jich hodně zachrání, samozřejmě se za to platí určitá cena a tou jsou neobvyklé reakce u malé části populace (a je mi líto každého, kdo do té sorty spadá). Nemyslím si, že by očkování nějak zvlášť zatěžovalo imunitní systém u zdravého člověka, spíš ho přirozeně posiluje. Otázkou samozřejmě zůstává, zda je nejvhodnější očkovat už malá mimča v porodnici proti TBC atd. Celkově bych posunula hranice očkování do pozdějšího věku. U dcerky jsme měli posun o půl roku a vůbec nic se nestalo, ale to je také dílem vysoké proočkovanosti populace. Z mého pohledu mi přijde nezodpovědné když někdo odmítá očkovat svoje děti proto, že "se přece nic nestane". Je to docela sobecké vůči třeba právě dětem, které mají prudké reakce, nebo z nějakých imunitních důvodů nemohou být očkovány. Tak právě je chrání vysoké procento proočkovanosti v populaci a tím potažmo je malá šance, že něco "chytnou" v případě, že nejsou naočkované.
Obávám se, že dát v našich podmínkách rodičům volnou ruku v očkování, tak by to nemuselo dopadnout dobře, myslím si, že naše společnost k tomuto ještě nedospěla. Spíš jsem pro širší časové rozpětí pro jednotlivá očkování.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.