Když se dovoláváte statistiky mortality u novorozenců, tak se podívejte na statistiku např. Švédska a jiných zemích, kde respektují lékaři přirozený porod a rodičku a na naši vámi tak vychvalovanou statistiku. U nás zdravotníci rádi argumentují, jak máme skvělé výsledky a že na vedení porodů není co měnit, ale výsledky v jiných zemích jsou naprosto srovnatelné nebo lepší.. a rodička je tam mnohem respektovanější, o komunikaci snad ani nemusím mluvit. Pokud budete chtít v Česku v současnosti rodit alternativně např. do vody nebo vkleče, nemáte kde. V žádné porodnici toto nedělají. A to i kdybyste si byla ochotná vše zaplatit. Takže děkuji, ale já si ráda zaplatím za lékaře a personál, který se mnou bude komunikovat a považovat mě za partnera, než abych se utěšovala tím, že na mě sice řvou a dítě mi po porodu nepřiloží na břicho, ale mám to zadarmo. To vy byste volila opravdu to druhé ? V Česku se vám to totiž snadno může stát.
A stačí se podívat i na pár odobrných diskusí na na internetu, abyste pochopila, že i u nás je řada lékařů, kteří léčí ve svých starých zajetých kolejích, nové poznatky medicíny je nezajímají a ohrožují tím, i zdraví svých pacientů. Neviďme naše a cizí zdravotnictví černobíle.
Předchozí