Mili, tvoje krutá dań určitě holky z Rodinky (alespoň většinu) přiměje k zamyšlení nad tím, jak se zařídit u děcka, jehož imunita je snížená.
Já měla na mysli matku mimina, které se jeví jako bez problémů očkovatelné.
Mé dilema je v rovině zdravé dítě a očkování. Chápu, že v důsledku proočkovanosti populace určité nemoci téměř vymizely a chápu zároveň, že očkování je zásah do obranyschopnosti jedince. Alibistická a bezpečná cesta se mi zdá "moje dítě neočkujte, ostatní jo":). Odhlédnu-li od etiky takového mateřského sobectví, je jasné, že kdyby to udělala každá, je tu zpátky záškrt, černý kašel,obrna, tbc a jiné lahůdky.
Myslím si, že ochrana očkováním spočívá především v tom, že udržujeme v určité komunitě zmíněné brebery na uzdě, ne že z nějakých důvodů neočkovanému dítěti hrozí nemoc, o níž už léta na našem území nikdo neslyšel. Že zkrátka se únosným rizikem ohrožení zdraví našich dětí přispíváme k relativní bezpečnosti prostředí v němž žijeme.
Pokud se ovšem dá předem říct, že to nebo ono miminko má zdravotní problémy, je přímo hanebné od něj chtít, aby také riskovalo pro to, aby u nás nelítal záškrt nebo příušnice.
Předchozí