Dobrý den,
po roce jsem se rozhodla napsat o mé zkušenosti s ústeckou porodnicí. Den před porodem mi začaly porodní bolesti zhruba po půl až hodině. Večer byla stále stejná frekvence a tak jsem si řekl, že se pokusim usnout, abych se ještě vyspala, před tím než začne poporodní kolotoč. Usnout se mi podařilo a ve čtyři hodiny ráno, mě probudily bolesti, které byly kolem tří minut. Pro jistotu jsem se naložila do horké vany, aby jsem měla jistotu, že si mě tam opravdu nechají, bála jsem se, že až tam přijdu tak zapracují nervy a intervaly bolestí se prodlouží. Bolesti pokračovali ve stejném intervalu a tak po hodině, kolem páté jsem zbudila manžela, že jdu do nemocnice (máme to jen 5 minut z domova), zvládnu to sama a tak že ho potom zavolám, aby přišel. Do porodnice jsem dorazila asi za čtvrt hodiny ( po cestě jsem musela parkrát rozdejchat stahy) a tam to začalo, přesně jak jsem předpokládla, intervaly se prodloužily, nicméně sestřička ač velice nepříjemná, mě řekla, že po vyšetření paní Dr. se přesunu na sál. Bohužel do ordinace vstoupila doktorka, která mě vyšetřila den předem, protože po tom co mi odešla hlenová zátka, jsem při každém pohybu miminka měla křeče a tak jsem si radši došla do nemocnice na kontrolu, přesně tak jak nám říkali na předporodním kurzu, radši z blbostí, než něco zanedbat (podotýká, že nejsem úzkostlivá a vpodstatě jsem podlehla přemlouvání svých blízkých a přátel), kde mne tato doktorka vyšetřila a v podstatě mě docela nehezky oznámila, že rozhodně nerodím, a mám jít druhý den na kontrolu ke svému gynekologovi a neotravovat v nemocnici. Paní dr. mě vyšetřila ( bohuže si nepamatuju její jméno a moc mne to mrzí), sdělila mi, že se potvrdila její včerejší diagnóza, nerodím, jsem otevřená jen na dva centimetry a tak že mě pošle domů a mám jít na tu prohlídku odpoledne a ne do nemocnice. No v podstatě jsem se cítila docela jak blbec a při odchodu z nemocnice, jsem byla rozhodnuta, že do nemocnice teda už mě nikdo nedostane, ani kdybych už rodila ( tak byla nepříjemná. Původní pětiminutová cesta mi trvala půl hodiny jak jsem rozdejchávala stahy, domů jsem dorazila v půl sedmé, manžela poslala do práce a šla se znovu naložit do vany, protože bolesti byly kolem dvou minut minuta a tak jsem podle zkušenosti z rána věděla, že ve vaně je to lepší. Bohužel nebylo a po hodině jsem už skoro nebyla ani schopná sama z vany vylézt. Mohu jen děkovat štěstěně, že bydlíme s rodiči v jednom vchodě v paneláku a mamka naštěstí byla doma, sama bych už do nemocnice asi nedošla. Po 45 minutách jsme dorazily ke zvonku porodnice a ve výtahu už se mi spustila krev, která mi tekla po nohách. Tentokrát jsem byla už dost naštvaná a takže domů by mě už asi nedostali. Mým štěstím bylo, že se vyměnila směna, já dostala nového pana doktora a PA a musím říct, že oba byli skvělí. Byla jsem už otevřená při příjmu na 7 cm a porod netrval ani 2 hodiny. Do teď jsem šťastná, že vše dopadlo dobře, ALE TAKÉ VÍM, ŽE POKUD BY SE NĚCO STALO, PANÍ DOKTORKU BYCH ŽALOVALA NEBO SI NA NÍ STĚŽOVALA. Musím říct, že péče po této zkušenosti byla super, bez jediného mráčku a jsem rozhodnutá pokud se nám to podaří rodit znovu v ústí. Tentokrát se ale nenechám jen tak sebou manipulovat, vím na co se mám připravit a také vím, že by paní doktorka s jinou ženou ve stejné sizuaci asi jednala jinak, ale antipatie zapůsobily oboustraně a já jen mohu být vděčná, že vše dopadlo ok. Také Vám přeji aby vše dopadlo dobře a aby jste neměli negativní zkušenost jako já, ale jen ty pozitivní .
Předchozí