Ahoj Katko,
mas pravdu, ze kojeni casto zabranuje ovulaci (ja jsem zacala menstruovat az kdyz jsem prestala kojit, a to bylo synovi 14 mesicu). Ty vsak uz rok menstruujes, proto predpokladam, ze zrejme alespon v nekterych cykles ovulujes.
V tebou popisovanem pripade se doporucuje merit teplotu po nejdelsim neprerusenem useku spanku za danou noc, vzdy minimalne trihodinovem. Pokud toto reseni neni pro tebe prakticke (coz si jako matka 17 mes. ditete dovedu predstavit), proste mer tehdy, kdy ti to nejvice vyhovuje a snaz se alespon merit vzdy v priblizne stejnou dobu.
Pokud se ti i pri takovem zpusobu mereni podari zaznamenat teplotni vzestup v obdobi ovulace (pokud mozno dotvrzeny existenci "bilkoviteho" delozniho hlenu), muzes predpokladat, ze mereni funguje jak ma. Pokud ne, budes se muset pro urceni ovulace spolehnout na dva dalsi znaky - delozni hlen a polohu cipku. Nevim, jak dlouho uz meris, ale pokud teprve zacinas, zkus jeste par cyklu vydrzet, abys videla, zda teplotni vzestup zaznamenas. Pokud nesledujes delozni hlen, moc bych ti doporucila to zkusit, protoze pri snahach o otehotneni je to dulezitejsi znak nez bazalni teplota - v dobe, kdy vzroste teplota, je uz vajicko vetsinou pryc, zatimco hlen zacina mit bilkovitou konzistenci az nekolik dni pred ovulaci, cimz te na ovulaci upozorni predem.
Je mi jasne, ze je to narocne (sama merim teprve druhy cyklus a mam jen teoreticke zkusenosti nacerpane z knihy), ale snad nam to vsem brzy vyjde!
Mamina z USA
Předchozí