Já jsem rodila v hořovické porodnici před necelými třemi měsíci a podotýkám že to byl můj první porod.
Přesně týden před porodem jsem navštívila tamní seminář o porodu a tím ze mě trochu strach spadl.
Musím říct, že přijem do nemocnice i porod byl v pohodě, všichni moc milí a přátelští. Moc se mi ale nelíbil přístup poté. Hned po porodu, jak mě vezli na pokoj, tak sestra poprosila mého mažela, aby ji pomohl odvézt mě na pokoj. Tak jí pomohl s postelí a když jsme dorazili na pokoj tak přišla jiná sestra a sepsula ho co tam dělá že už je po návštěvách. Doplňuji, že mě tam sotva odvezl a dával mi tašku s věcmi do skříně a bylo asi tak 5 minut po návštěvách...dále mě zaskočilo to, že si vzali dceru s tím že jí ještě vyšetří a že mám zkusit spát a odpočívat ... za dvě hodiny se přihrnula jiná sestra a začala na mě chrlit spoustu informací, jako že tady si vyplňte co chcete jíst, tady podepiště tohle, a zača v šest ráno je tohle v sedm tohle apod...no nestačila jsem asi pochytit všechno co říkala...chtěla jsem tedy usnout a najednou mi přinesli dceru, nevěděla jsem co s ní mám dělat...za hodinu přišla sestra s tím jestli už jsem jí přikládala, řekla jsem že ne. Ona tak ať to zkusím že si mám sednout a tu druhou nohu dát výš, no já nemohla ani sedět natož dát nohu výš. Prý tak dobře tak tedy ležte...
Ráno to začalo přilítla jiná sestra a vychrlila jestli už jsem vážila, koupala...no byla jsem vykulená...
Prý jestli jsem nekoupala mám jít na pokoj č...tak jsem vzala dceru a šla na ten pokoj...divila se sestra že jsem vzala i mimčo, ale já to tak pochopila. Asi šesti nám začala ukazovat jak koupat miminko, ale byla otočená zády takže alespoň já jsem vůbec nic neviděla, tak jsem tu sestru poprsila jestli by mohla jít se mnou a dívat se jestli to dělám dobře..no pak už byla fajn. Bylo ale vtipný že spolubydlící na pokoji měla třetí miminko a jí ukazovali jak přebalovat a jak koupat a mě prvorodičce nic...
Druhý den už jsem věděla jak co chodí tak už bylo koupání apod v pořádku. Trochu mě zarazil přístup ke kojení - říkám tomu "dobrý den kozy ven" vždycky přišel někdo a jestli mám mlíko, vyndal mi prso zmáčkl a zase odešel...nebudu to rozvádět.
Další mě zarazilo, když mě sestra seřvala, že tam mám kytku na pokoji lilii, že smrdí a že to vadí miminkům...chápu že jim vadit může ale mohla to říct jiným stylem stejně jsem jí dala tak jako tak pryč. Potom mě další seřvala, že jsem měla pod sebou ručník, pro případ že bych protekla...nikdo jiný než ta jedna sestra mi na to nic neřekli. Bylo toho ještě o něco víc, ale nechci jít moc do detajlů. Poslední věc která mě zarazila bylo propuštění domů...trvalo to strašně dlouho a nikdo nám neřekl co jenom se divili, že manžel nebyl ještě na matrice pro rč apod.
Musím říct, že byli všichni fajn, tyhle potíže dělaly akorád dvě sestry jedna z gyndy a jedna z dětskýho..jinak jsem byla se všemi od doktorů po pani uklízečku spokojená.
Podruhé bych tam šla rodit znova protože už vím jak to tam chodí, ale pro mě jako prvorodičku to byl docela zážitek nic moc.
Předchozí