| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

Mile nastavajici maminky,
bezne do diskuzí neprispivám, ale po precteni informaci o porodnici v Benesove mi to neda, abych se s vami nepodelila o me zkusenosti. Nejprve k tomu, co bylo v tech odpovedich. V porodnici je jen jeden nadstandardní pokoj, kde je vana s tryskami a další vymozenosti vcetne soukromi a moznosti prespani pro partnera, a tento pokoj nejde s pochopitelnych duvodu dopredu objednat, takze nikdy nevite, kde skoncite, at uz penize na nadstandard mate nebo ne. To neni chyba porodnice, ale odpoved je naprosto matouci, tzv. "marketingove ucelova". Podle porodniho planu se vubec neridi, vse ridi podle zdravotniho stavu ditete a matky, nastrihavaji naprosto automaticky, nic neprojednavaji.
Ted k tomu porodu. Rodila jsem prvne a ma chyba byla, ze jsem prijela moc brzo, ale byla jsem uz dost otevrena, tak si me tam uz nechali. Nicmene rano mi pani doktorka rekla, ze uz mam pul porodu za sebou a smele mi pichla plodovou vodu, ze se to aspon urychli a pro jistotu mi jeste nechala napichnout oxitocin ... Takto jsem od deviti rano do dvou odpoledne prostenala na sale a obcas me prisli zkontrolovat, jestli jsem uz dost otevrena. Po druhe hodine prisel zavality doktor divaje se na kapacku, ze mi malo kape a poradne mi ten oxitocin pustil do tela. Potom si sednul asi dva metry prede me a dival se, jak porod postupuje. Opravdu jsem se mohla skvele soustredit na tlaceni, kdyz si vam doktor sedne na zidlicku dva metry pred rozkokem a klidne se vam jen tak diva do rozkroku. O pul seste mi oznamil, ze porod nepostupuje, ze spatne tlacim a ze me asi vezmou cisarem. Bylo sest a koncila smena, ktera uz me chtela mit "vyrizenou". Ja uz opravdu vyrizena byla. Nova smena byla rozumnejsi a usoudila, ze porodim normalne. Porodni asistentka z "nove smeny" byla uzasna, rekla mi konecne co delam spatne - "kdyz tlacite, nepoustejte vubec zadny vzduch pusou ven". Skvele, porod o kousek postoupil. Jeste to ale nestacilo a protoze jsem mela uz pry dlouho po pichnuti vody (9 hodin!), doktor atletickeho typu mi zacal skakat na hrudnik. Zaplat panbuh, dite bylo zive a zdrave a ja se stala stastnou matkou, coz bylo pro me v tu chvili to nejpodstatnejsi. Trauma z porodu vsak mam dodnes, ikdyz jsem uz z radosti nad krasnou holcickou zapomnela na mesicni ukrutnou bolest kostrce a zeber. Jestli budu jeste nekdy rodit, tak v Benesove ne. Pokud by nebylo vyhnuti, tak jedine s prijezdem na posledni chvili...
M.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.