Dobrý den, přidám také svou zkušenost z této porodnice. Rodila jsem před 2 roky. Plodová voda mi odtekla předčasně a to v 36.týdnu. Jako prvorodička jsem si zapamatovala čas, kdy se to stalo a spěchali jsme do porodnice. Přijetí bylo vlažné - asi, že byla půlnoc. Po "monitoru" a vyšetření mi Dr.Neruda řekl, že se otvírám pomalu, ale že porod budou muset provést do 24 hodin a uložili mě na pokoj. Vzorně jsem čekala, až na mě přijde řada. Ale OUHA! Porodů tou dobou bylo moc a jelikož jsem neměla žádné bolesti, nikdo si mě nijak zvlášť nevšímal. Takže jsem tam strávila další noc! Až ráno, když se vyměnila směna, asistentka zjistila, že mě celou noc nikdo nemonitoroval, že už tam ležím dost dlouho a porod už měl dávno proběhnout. Dostala jsem se na "řadu" ale až v poledne - tj. 36 hodin po odtoku plodové vody. Za hladký porod moc děkuji porodní asistentce paní Koblizskové. Ale pak to přišlo. Syn byl podchlazený, chrčel a špatně dýchal, srdíčko bylo slabé. Ani mi neřekli, že musí do inkubátoru pod kyslík. Sestra mě "zašila" a jelikož rodili další 2 maminky, musela jsem do půl hodiny po porodu opustit porodní křeslo a šup se mnou na šestinedělí. Tam jsem teprve zjistila, jak na tom syn zdravotně je. Kojit jsme začali po 24 hodinách od porodu a povedlo se to jen díky trpělivosti sestřiček. Ale proč to všechno píšu - nyní jsem zase těhotná a moje gynekoložka si pročítala můj porodopis. Nebyla v něm jediná zmíňka o dlouhém čekání na porod, o špatném zdravotním stavu předčasně narozeného plodu!!! Paní doktorka nemohla věřit, že ani já ani miminko jsme nedostali antibiotika při tak dlouhém čekání bez plodové vody, že jsem posledních 12 hodin před porodem nebyla monitorovaná...
Když mi vysvětlila všechna rizika, kterým jsem vystavila své dítě a vlastně i sebe, přemýšlím a váhám, jestli tady budu letos rodit své druhé dítě. Jinak na ostatní personál si stěžovat nemohu, vše bylo v rámci slušnosti a dobrého zacházení. Pochválit bych chtěla doktory a doktorky z dětského oddělení, kteří mi až 3x denně dávali informace o synovo zdravotním stavu v inkubátoru, obzvlášť děkuji doktoru Jiránkovi.
Ještě jedna rada na závěr - kamarádka mi poradila, objednat si nadstandardní pokoj, tam je prý péče přepychová.....
Předchozí