| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Městská nemocnice ve Val. Meziříčí

V roce 2006 jsem v meziříčské porodnici porodila dceru. Měla jsem obrovské štěstí, že u mého porodu byl MUDr. Sekvard, velice příjemný a profesionální lékař, který mi nabídl epidurál, za což mu dodnes blahořečím. Šok nastal až na oddělení šestinedělí. Nerada bych své výtky vztáhla na všechny dětské sestry, ale s tak neochotným a arogantním personálem se člověk hned tak nesetká (gynekologických sester se to netýká, ty byly skvělé)! Teď čekám druhé dítě a velmi zvažuji porod v této porodnici, lékařům věřím až na surovostí a hrubostí pověstného MUDr. Grégra, ale děsím se zážitků z oddělení šestinedělí a hrubosti dětských sester. Pokud se nakonec odhodlám porodit ve VM, tak se tentokrát jako poučená matka budu více bránit. Dám dětským sestrám otevřeně najevo, že ony tam jsou pro mě a nikoliv já pro ně, budu trvat na vysvětlení kojení (u dcery jsem to zvládala přes rok výhradně s kloboučkem, protože to bylo první řešení, které mi tamní sestry nabídly místo toho, aby více vysvětlily techniku a dcera se to pak nebyla schopná odnaučit), budu se bránit výrokům sester "jste ženská, musíte vědět jak kojit", budu chtít být informována o podávaných umělých příkrmech, dítě mi nikdo nebude bezdůvodně odtrhávat od prsu, budu chtít informaci o prováděných vyšetřeních a jejich výsledcích (od lékařů), neposkytnu své dítě jako pokusného králíka pro ukázku koupání ostatním maminkám (jelikož sestře je jedno, že děcko zrovna spí nebo pije od mámy, prostě jej sebere a nepřipravené šoupne do vody...) a konečně nedovolím sestrám, aby se mnou jednaly jako s nějakým pacholkem - cituji doslova, co řekla sestra mé nešťastné kamarádce, která bojovola s kojením a které nakonec skutečně nezvládla a vzdala - sestra jí řekla: "musíte se víc snažit, dejte tomu děcku pořádně napít nebo vám chcípne hlady". Co více dodat? Je možné, že na chování sester se podepisuje nízké platové ohodnocení (akciové společnosti se k zaměstnancům chovají macešsky), ale pokud vím, tak platy na jednotlivých odděleních jsou nejspíš srovnatelné, tak jak je možné, že na jednom oddělení jsou zaměstnanci příjemní a na jiném doslova arogantní? V penězích to asi nebude... Maminky by se neměly bát a o nevhodném chování a výrocích sester ihned informovat vrchní sestru nebo přimářku.

Na závěr mám ještě jednu etickou poznámku. Na oddělení šestinedělí mají přístup pojišťovací agenti, kteří vám vnucují pojistné smlouvy bez ohledu na to, že jste pár hodin po porodu, že zrovna obnažená kojíte nebo že se zrovna nacházíte - abych to napsala kulantně - v hygienicky neuspokojivém stavu... Nevím, kdo nemá víc soudnosti - pojišťováci nebo přimářka oddělení, která toto dopustí?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.