| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

Souhlasim s psychologem. Proto jsem taky ten článek pojmenovala Kdo zná dítě nejlépe - protože jsem řešila, jestli mám dát na názor doktora, kterej má možnost srovnání se spoustou jiných dětí a může dítě posoudit objektivně (ovšem v našem případě o objektivitě nemůže bejt řeč, když všichni potvrzovali nesprávnou diagnózu), nebo jestli se mám rozhodovat podle sebe, když tohle konkrétní dítě znám mnohem víc do hloubky, ale srovnání mám tak maximálně s patnácti dětma. Intuici bych do toho až tak netahala - to že dítě slyší člověk prostě vidí denně v běžných situacích, kor když to začne na popud doktora pozorovat. Myslim, že už to tu pěkně napsala Silvie. Ten článek měl bejt mimo jiné o tom, jak jsem přes svou zkušenost začala pochybovat pod vlivem autorit. Ideální by asi bylo, kdyby si doktor vyslechl poznatky rodičů. Chápu, že rodiče můžou informaci zkreslit, ale ono chování dítěte v ordinaci je taky trochu mimo. Další věc je zaměření doktora na vyhledávání problémů. Zrovna teď to vidim na kamarádce, která jednou vlezla s prckem na rehabilitaci a od tý doby jsou tam každou chvíli na kontrole kvůli drobnostem, kterých by si jinak člověk ani nevšim (např. teď má dítě při lezení špičky dovnitř - ve stoji je má normálně. Minule to ještě nevadilo, protože to je prej normální v ranym stádiu lezení, ale teď už je to problém a musí se s tim cvičit. Schválně jsem to zkoušela a jsem taky v ranym stádiu - kupodivu mě to v životě nijak neomezuje, moje máma se kvůli tomu nikdy nestresovala a ani se mnou nemusela provozovat ne vždy příjemný cvičení.) O studenej fonendoskop tu vážně nejde. Kluci se ani nebojí očkování, donedávna prohlídky nevnímali nijak negativně a my se je v tom snažíme podpořit (z hlášek ve stylu "Jestli budeš zlobit, dá Ti paní doktorka injekci." mam husí kůži). Když vim, že je třeba odběr krve (když byl syn nemocnej a nevědělo se co mu je), nemam jedinou námitku. Ale když vim, že narkóza nutná není...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.