Letos v dubnu jsem ve Vsetíně porodila zdravou a krásnou dceru a byl to pro mne nezapomenutelný zážitek a to díky úžasnému personálu ve vsetínské porodnici. Již při kontrolních návštěvách před termínem jsem byla vyvedená z míry (v dobrém slova smyslu) maximální ochotou a vstřícností sestřiček a laskavým přístupem lékařů. Neseděla jsem na chodbě ani 2 min a hned se mne ujala sestřička, a takto to probíhalo pokaždé. Samotný porod byl dlouhý a náročný, nicméně jsem byla opravdu nadšená. Na předporodním pokoji jsem využila vanu, s manželem jsme si pustili rádio, zapálili aromalampičku a čekali, až TO příjde. Každou chvíli za námi chodila nesmírně milá porodní asistentka a to nejen kvůli monitorování miminka, ale chodila nás oba podporovat a povzbuzovat. Rodil mne Dr.Janáč -mladý sympatický lékař, který ve správnou chvíli uměl tu povzbudit, tu "politovat". Oceňuji opravdu lidský přístup všech sester i lékařů, neměla jsem pocit, že jsem jen další ženská na běžícím pásu. Přístup k porodu nebyl direktivní, pouze mi radili, co by bylo vhodné, ale jestli si lehnu nebo budu hopsat na míči, bylo pouze na mě. Vsetín doporučuji všem ženám, které chtějí přivést své dítě na svět v klidném a přátelském prostředí a od porodu očekávají osobní a přirozený zážitek. Nikdy nepřestanu být vděčná sestřičkám, které mi-jako prvorodičce-obrovsky pomohly s kojením. Stále za mnou někdo chodil, jestli je vše v pořádku a pomáhaly mi jak jen mohly. Nikdy nedaly najevo, že obtěžuji, i když jsem za nimi např. uprostřed noci přišla s plačícím miminkem a prosbou o radu. To, že na pokoji není záchod a sprcha, jsem ani nevnímala, bylo to jen pár kroků z pokoje. A pokud miminko začalo v mé nepřítomnosti plakat, hned u něj byla některá ze sester a postarala se.
Spádově to mám blíže do porodnice ve Val.Meziříčí, ale opravdu mi stálo za to si ten kousek "zajet". Pohoda, klid, vstřícnost, špičková profesionalita a hlavně lidskost, která leckde dnes chybí.
Vřele doporučuji!!!
Předchozí