Ahoj Ivo,
nevim, zda ti dokazu presne rici, co tvuj popis znamena, jen ti muzu pretlumocit to, co mi rekla moje kamaradka, expertka na symptotermalni metodu.
Ja merim prvni cyklus a mela jsem podobny problem - mela jsem hlen, dokonce i slabounke spineni, cipek se zkratil a zmekl, taky me me trosku pichalo v podbrisku, coz by melo vse znamenat blizici se ovulaci. Teplota se mi ale nezvysila ani po nekolika dnech cekani. Jeste jedna poznamka - vysadila jsem nedavno antikoncepci. Moje kamaradka mi sdelila, ze u me to ma zrejme souvislost s tou vysazenou antikoncepci - telu chvili trva, nez se zase da do poradku. Pritomnost hlenu a tvar cipku signalizuje, ze telo produkuje estrogen a snazi se ovulovat, ale pokud teplota nevzroste, znaci to, ze to telu "nejde", hladina estrogenu je stale nizka a k ovulaci nakonec nedojde. V anovulacnich cyklech se to u nekterych zen stane i nekolikrat za cyklus. Pry take existuje urcite procento zen, kterym se teplota zvysi az nekolik dni po ovulaci (pomalu reaguji na pritomnost progesteronu) anebo i tech, kterym teplota nestoupne vubec. Proto ti doporucuji vytrvat a merit nekolik cyklu, abys vysledovala typicky prubeh sveho cyklu a treba po par mesicich budes moudrejsi.
Nejdulezitejsi je to, ze jste pritomnosti bilku "vyuzili", protoze k ovulaci mozna doslo, i kdyz se ti teplota nezvysila.
Hodne stesti,
Dana
Předchozí