Porodu jsem se vždy velmi bála...už několik let jsem totiž od známých poslouchala různé historky. Zajímavé je, že většina žen, které už porodily, dokáží prvorodičky pěkně vystrašit. Rozhodla jsem se pro znojemskou porodnici, protože jsem ve Znojmě chodila k lékařce. Přečetla jsem si na internetu všechny dostupné informace - kažký musí počítat s tím, že některé jsou i negativní, nikdo se nikdy nedokáže zavděčit všem. O sobě si myslím, že bolest moc nezvládám...tak jsem to riskla. Když na mě přišly bolesti - měla jsem kontrakce 2 hodiny po pěti minutách, vypravili jsme se s přítelem do porodnice. Moc jsem se bála, ale když jsme tam přijeli, úplně se mi ulevilo. Porodní asistentka byla velice příjemná, hned mi poradila, jak správně mám dýchat, natočila monitor - ukázal, že já "vážně" budu rodit...pak mě přijali - sepsali potřebné informace - dali klystýr (upozorňuji, že se ptali, co chci já, nikdo mi nic nenařizoval), celé přijetí proběhlo velice rychle. Po klystýru nás přestěhovali se všemi věcmi na porodní sál (zaujalo mě domácí prostředí, které z něj vyzařovalo). Porodní asistentky byly celou dobu milé a co nejvíce mi pomáhaly, sledovaly srdíčko miminka. Jelikož jsem rodila navečer, došlo ke střídání asistentek. Toho jsem se bála...ale zbytečně...na povel si mě vzala mladá porodní asistentka, ty nejhorší bolesti klidným hlasem přečkala se mnou a s mým přítelem, konejšivým hlasem mě uklidňovala a po celou dobu porodu byla velice profesionální. Na celý porod mám krásný zážitek, bolest jsem přežila (i když s křikem), ale narodil se mi krásný zdravý chlapeček. Po porodu mě zkontroloval lékař - mimochodem po celou dobu pobytu byl velmi příjemný - zbytečně neprohlížel a pořád se ptal, jak se cítím). Ty dvě hodiny, kdy jsem ležela na porodním sále a sledovali krvácení, pro mě byly velmi krásné. Na porodním sále jsem byla já, přítel a miminko, což bylo velmi intimní. Stále mě chodila kontrolovat porodní asistentka. Vůbec nevím, jak se jmenovala, ale na její obličej nikdy nezapomenu, úplně se mi vryl do paměti. Tímto bych jí chtěla poděkovat. V noci jsem sama zvládla dojít na pokoj, asistentka se na mě byla ještě několikrát podívat a zeptat se, jak mi je. Za těch několik dní, které jsem v porodnici strávila, jsem se setkala s většinou porodních asistentek a můžu říct, že všechny byly velmi ochotné. Znojemskou porodnici doporučuji všem.
Předchozí