Rodila jsem v lednu, bylo to poprvé, navíc jsem téměř dva měsíce strávila na gynekologickém oddělení jihlavské nemocnice, protože malá "zlobila". Sestry i lékaři byli a jsou v pohodě, nestalo se nic, co bych jim za celou dobu "pobytu" mohla vytknout. Vlastní porod trval celkem dlouho, porodní asistentky byly velmi profesionální, příjemné a vstřícné, takže ani zde nemám nic, co bych mohla vytknout. Horší už to bylo na oddělení šestinedělí, to podle mě kazí dvě dětské sestry (starší černovlasá a mladší "s okem" - kdo na šestinedělí ležel, ví, co myslím). Možná zapracovaly hormony, ale tyhle dvě sestry mě dokázaly rozbrečet hned několikrát. Dostala mě poznámka jedné z nich těsně poté, co jsem s malou přišla na pokoj z porodního sálu. "Kojení. Vy už tady ležíte od včerejška. To jste si měla nastudovat. Nemám čas, je vás tady moc." Navíc mi malou přiložila k prsu až skoro po dvou hodinách. Ostatní personál, lékaři, sestry i sanitářky, byl vstřícný. Zvlášť paní doktorka Stretavská, tu si nemůžu vynachválit. Všechno je o lidech, žádná porodnice není ideální, v Jihlavě se dá podle mé zkušenosti porodit v celkem příjemném prostředí. Příště pojedu do Jihlavy znovu, když už vím, na koho si mám dát pozor, dokážu obě nepříjemné sestry (možná zavalené prací, ale podle mě neempatické a neschopné se se stresem vyrovnat) odpálkovat.
Předchozí