V Havlíčkobrodské porodnici jsme rodili loni v říjnu. Náš porod trval 30 hodin - začal prasklou vodou, stahy přišly záhy, ale bohužel jsem se vůbec neotvírala. Vystřídaly se nám celkem 3 směny a přístup lékařek i porodních asistentek byl velmi dobrý. Tedy kromě jedné lékařky, která za mnou přišla jenom jednou. Byla velmi nepříjemná a řekla, že mě vyšetří, hrozně to bolelo, ona pak řekla, teď budete krvácet a nic víc. Ačkoli jsem před porodem tvrdila, že nebudu chtít epidurál, po 24 hodinách bolestí jsem o něj doslova prosila a dostala ho. Pak jsem se otevřela, ale malá nešla vytlačit - pomohlo až vycévkování a nástřih. V plodové vodě byla už smolka, malá byla nalokaná, takže vysávaly žaludek a řekla bych, že měla namále. Navíc po porodu nešla placenta, tak ji ze mě lékařka docela nepříjemně tahala, potom nešel sešít prasklý čípek, tak si mladá lékařka volala další lékařku a nakonec přišlo velmi silné krvácení, nestahování dělohy a noc strachu, jestli nebudu muset na sál. Porodili jsme tedy sice přirozeně, ale podle mého gynekologa i dětské lékařky-kam jezdím s malou, by byl lepší v našem případě císařský řez. Jinak s poporodní péči jsme byli velmi spokojení, i s prostředím, jenom strava pro kojící maminky byla absolutně nevhodná. Přeji všem maminkám lepší porod, než byl ten náš.
Předchozí