| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vojtova metoda - nejde o poukaz na zdravé dítě, ale o velkou šanci

taky si myslím že se to dneska s vojtovkou trošku přehání. nikdo (ani v této diskusi) nepochybuje o její účinnosti a vhodnosti při těžších postiženích, ale naprosto se u nás zasklívá že pro děti s mírnou odchylkou ve správnosti provedení pohybu nebo při menším zpoždění proti tabulkám existují když už tak taky jiné a šetrnější způsoby. my jsme s klukem cvičili asi měsíc v jeho 3m (diastáza břišních svalů a jejich celková ochablost, v důsledku toho se neopíral o ruce v lehu na bříšku, ale vydržel neuvěřitelně dlouho ležet a "dělat letadlo". prostě zvědavec) a když jsem se bavila s paní rhb, říkala že u malých dětí má málo kdo osvědčení pro provádění čehokoliv jinýho než vojty. jakože když už jim zaplatí jedno drahý školení tak jakýkoliv další je zbytečnost.
o účinnosti cvičení v našem případě těžko soudit, malej byl šikula a prostě se chtěl hýbat a zkoumat a tak, ale já jsem s ním cvičení docela flákala, protože jednak mi ho samozřejmě bylo líto, ale hlavně jsem moc nepochopila jak s tříměsíčním miminem který jenom jí a spí najít 4x denně vhodnou dobu (ne po jídle, ne před spaním večer), když moc tak jsme cvičili 3x. ale stejně jsme vždycky dostali pochvalu jaký děláme pokroky. tak teda nevím, ale myslím si že nějaký posilovací cviky a vedení pohybu nám asi posloužilo stejně dobře a nemusel z toho mít kluk takový hysteráky. neřešila jsem to tehdy jen z té pozice že prostě za měsíc nebylo o čem mluvit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.