Jsem ráda,že jste tento příspěvek napsala,ne proto,že bych chtěla hanět jinou porodnici,ale proto,že je velice dobré pro ostatní ženy a nastávající maminky,aby měly možnost posoudit obě "strany mince".Ve většině případů zde čteme pochvalné reakce,jak mají v Kadani pěkné pokoje,pěkné,barevné dětské postýlky.Ono je to všechno zdá se pravda(ikdyž jsem v Kadaňské porodnici ještě nebyla),ale to není to jediné a nejdůležitější pro rodičku a miminko.Samozřejmě je to příjemné,ale co když nastanou komplikace a opravdu se musí přistoupit ke klešťovému porodu či císařskému řezu? Myslím,že potom je té ženě úplně jedno,jestli má na pokoji růžovou postýlku a žlutě vymalováno.Záleží jí jen na jediném a tím je zdravé miminko,protože pokud jde opravdu "do tuhého",tak každý úplně přehodnotí pořadí důležitosti čehokoliv.
V Mostě jsou již také některé věci nové,mám na mysli zařízení pokojů na šestinedělí,vybavení porodního sálu,I.doby porodní,ikdyž celková rekonstrukce nás teprve čeká.Naproti tomu je zde vysoce specializovaná jednotka pro předčasně narozené dětičky,nedonošenecká JIP,kterou velice ocení právě maminky po předčasném porodu či s miminkem,které má jakékoliv zdravotní potíže.Protože vždy je nejdůležitější,aby bylo miminko zdravé a mělo tu největší péči,které se mu může dostat.
S pozdravem por.as.Z.
Předchozí