S naší dcerkou jsme cvičily Vojtovu metodu téměř 3 měsíce,za tu dobu si na to nezvykla a každé cvičení též obrečela.Měla problém se stáčením hlavičky k jedné straně(dg.Torticollis).Rehabilitaci mi v rychlosti ukázal fyzioterapeut v nemocnici,po domluvě návštěvy další den abychom zkontrolovali zda jsem se to naučila dobře nebyl přítomen, tak si nás vzala na starost jiná fyzioterapeutka a jsem jí za to vděčná, opravdu to není jednoduché.
Musím říct, že díky této metodě se dcerka posunula velmi rychle ve vývoji - do 12.měsíců se jen plazila a při cvičení už během 2týdnů začala lézt na čtyrech.
K tomu zda někdo tuto metodu nedoporučuje - ve článku se píše že jsou zde jen zastánci, tak já oponuji, u našeho dětského neurologa visí na nástěnce v čekárně článek, kde je psáno - že nespasí úplně vše a jsou i jiné metody rehabilitace u určitých diagnoz. Díky našemu neurologovi jsme se dostali s dcerou na výbornou rehabilitaci - synergetickou reflexní terapii, též kranio-sakrální. Nemůžu si to vynachválit, dcerce se to líbí daleko víc než Vojtova metoda.
Sám neurolog mi říkal, že pokud dcerku přepadne ataka Torticollis,nemáme hned první dny začít iniciativně cvičit Vojtovu metodu, mohla by i ublížit. Takže je to o tom, že každý lékař s tím může mít jiné zkušenosti a starostlivý rodič kolikrát neví jak se má rozhodnout...aby něco nepokazil.
Předchozí