Silvie,
přispěji se svou trochou do mlýna. Je hezké, že máš s českým zdravotnictvím tak dobré zkušenosti. Já jsem spíš na straně Maw, bohužel ... Jeden příklad z doby ne příliš dávné. Nedostala jsem menstruaci a protože se s manželem snažíme o miminko, myslela jsem si, že "už" a běžela do lékárny pro těhotenský test. Ten se ale ukázal jako negativní. Následovala návštěva gynekologa, který těhotenství rovněž nepotvrdil. Proč jsem tedy ale nedostala měsíčky a proč mě hodně bolí prsa, na to mi odpověď nedal. Prý mám přijít za měsíc, jestli se nic nezmění. Nic se nezměnilo. Další návštěva gynekologie pro mě neznamenala odpověď na moje otázky proč (prý neví), pouze jsem dostala injekci na vyvolání menstruace. Po třech dnech se dostavila nikoliv menstruace, ale velká bolest žlučníku, která mě zahnala až do nemocnice na kapačku (a že něco vydržím). Snažila jsem se doktorovi v nemocnici vysvětlit, že to bude zřejmě z té injekce na menstruaci, ale nezdálo se, že by to bral na vědomí. Naopak si chvíli před koncem dokapání "léku", který způsobuje to, že se cítíš jak v alkoholickém opojení, takže vnímat je v tu chvíli docela náročné, ke mně doktor přisedl a začal mi vysvětlovat (připomínám, že bez jakéhokoliv vyšetření kromě pohmatu), že bude nejlepší, když si žlučník nechám vyoperovat, abych s ním neměla "takové potíže".
Pak mě poslali samotnou ven, nenabídli se, že mě doprovodí k manželovi, který na mě čekal před vchodem. Naštěstí jsem se dopotácela v pořádku ...
Menstruace se nakonec dostavila pátý den, na dva dny, aby se pak zase cela ztratila ... Opět jsem navštívila gynekologa, kde jsem si stěžovala na vedlejší účinky injekce. Pan doktor mi nabídl, že mi může dát ještě jednu, abychom měli jistotu, že je to opravdu po ní. S díky jsem odmítla a rozhodla se řešit svůj problém jinou cestou. Do čtrnácti dnů jsem dostala menstruaci zásluhou jódu a dalších minerálních prvků, které jsem užívala na doporučení paní, co se zabývá alternativní medicínou a od té doby nemám problém. Mimochodem můj "na operaci zralý" žlučník se od té doby neozval a že je úplně v pořádku dokázalo i sonografické vyšetření ... Co tedy dodat??? Těžko pak můžeš mít 100% důvěru v lékaře ...
Předchozí