Českých doktorů se přecejen musím zastat (alespoň většiny). Můj ženský lékař je fajn, nejen proto, že je dobrý odborník se zájmem o své pacientky (odborným), ale taky má smysl pro humor. Jenom je třeba si vybrat, chvála bohu že už máme svobodnou volbu lékaže. Vím o ženách, které postupně vystřídaly třeba pět doktorů, než našly toho pravého. Například znám doktora (mimochodem velmi uznávaného odborníka), který se nerozpakuje dost hrubě vynadat nastávající mamince třeba jen proto, že přibrala o několik kilo víc než je vhodné podle tabulek. Jak říkám, vlastně píšu, jsem ráda, že si můžu vybrat.
Porodnice jsou taky různé, já jsem rodila v porodnici se skvělými porodními asistentkami, sestřičkami i doktory, ale zase s celkovým vybavením to nebylo slavné. Bylo to v Opavě, ale otevírá se tady nová porodnice (myslím, že už funguje), kde se tento nedostatek napraví. Vadilo mi hlavně to, že jsem si nemohla vybrat polohu, ve které budu rodit, muselo to být vleže a možná proto byl porod hodně bolestivý a dlouhý.
Když čtu o tom, jak to vypadá v porodnicích v zahraničí (některých), říkám si, že opravdu bude lepší případný další porod absolvovat v ČR.
Zdravím
Šárka s Klárinkou (4 měsíce na tomto světě)
Předchozí