S Mělnickou porodnicí mám ty nejlepší zkušenosti, a to hned dvojí. První porod byl akutní císař a druhý císař plánovaný. U druhého byl manžel, vše probíhalo ve větším klidu....ale oba pobyty v tomto zdrav. zařízení byly opravdu příjemné: u prvního porodu (18 hod. kontrakcí, pak aukutní císař kvůli špatným ozvám )musím vyzdvihnout citlivý přístup por. asistentek a paní doktorky Dorňákové, pana doktora Krcha i sestřiček na JIP. Ale i profesionalitu a perfektní provedení zákroku, i přes to že byly Vánoce.
I když si myslím, že první porod nebyl zrovna lehky, Mám i na něj krásné vzpomínky. Doktoři a gynekologické sestřičky zaslouží jedničku s hvězdičkou. Dětské sestry...to už je horší, i když se mi to podruhé zdálo trochu lepší (ale asi tím, že druhorodiček si tolik nevšímají a naopak mamimky, co už doma jedno miminko mají, vědí jak na to a nenechají se detskými sestrami rozhodit). Druhý císař byl úplně v pohodě, byla jsem při vědomí pod spinální analgezii a opět vše super (přístup, krásná jizva
atd...)
POkud se vrhneme do třetího miminka, tak budu stoprocentne zase rodit na Melniku, protože pokud je miminko i maminka behem těhotenství v pořádku a neočekávají se nějaké komplikace, kvůli kterým by se mělo volit nějaké specializované porodnické centum, pak je mnohem pro rodící maminku mnohem důležitější osobní přistup lékařu a sestřiček, který ve velkých nemocnicích rozhodně nezažijete. Porod zůstava stale porodem, psychika v něm hraje velmi důležitou roli.
Iva T.